[Column] Mandy van der Wal: Verkering
09-10-2018 09:42:36 | Hits: 7485 | columnist: Mandy van der Wal | Tags:

Het is oktober, de maand dat de herfst officieel inzet en je met je hoofd alweer stiekem bij de feestdagen zit. Lekker bij mijn vader en moeder en bij vriendjes en vriendinnetjes. Aan het thuisfront heeft zich dit jaar nog geen vaste verkering aangediend, maar het jaar is nog niet om dus wie weet wat Sinterklaas nog voor het einde van het jaar uit zijn zak tovert voor mij. Misschien zit ik straks met vaste verkering aan het kerstdiner of staan we samen ergens in een oliebol te happen. Hoewel, ik moet daar voorlopig nog even niet aan denken, want ik heb genoeg aan mijn hoofd. Niet alleen op werkgebied, maar ook privé. Begin van het nieuwe jaar ga ik verhuizen en ergens in de laatste maanden van 2018 moet er dus ingepakt worden. Ik moet keuzes maken tussen wat er niet en wel mee gaat. 

Er gaan in elk geval heel wat eigen kilo’s minder mee. Ik ben al bijna 30 kilo kwijt en ik wil daar zeker nog 5 kilo bij, hetgeen betekent dat ik de komende weken nog op broccolirijst en courgettespaghetti moet leven en elke dag om 6:00 uur mijn bed uitmoet om een rondje keihard te hardlopen.

Verkering op persoonlijk gebied staat nog even in de ijskast, verkering op zakelijk gebied vind ik een stuk belangrijker. Samen staan we in deze turbulente markt een stuk sterker. Als kind droomde ik ervan luchtverkeersleider te worden. Het idee dat ik zou kunnen bepalen wie waar naartoe ging en wanneer, intrigeerde mij enorm. Helaas waren mijn ogen niet goed genoeg om dit beroep te kunnen uitoefenen, maar richting bepalen bleef mijn leven beheersen.
Ik ben enig kind en heb een hechte band met mijn ouders. Met mijn vader deel ik de passie voor Ajax, maar ook voor technisch vernuft en gadgets. Mijn onderzoeksdrift en drang naar het nieuwe maakte ook dat ik meteen bezeten raakte van het internet en alle daarbij behorende digitale applicaties.

Met deze internetdrift aan de basis heb ik mij de laatste jaren beziggehouden met onlinevideo en alle daaraan gerelateerde aspecten. Zowel de content- als de programmatickant en de verdere technologie van onlinevideo beheersen nu een groot deel van mijn leven. Ik vind het vanuit mijn huidige positie belangrijk om de consument optimaal te kunnen bedienen en daarom vanuit hun optiek te denken. Gebleken is dat de consument op dit moment gretig op zoek is naar premium content, inhoud gelijk aan lineaire content, maar korter. Een van mijn goals is dit binnenkort op de TMG-platformen te verwezenlijken in samenwerking met andere partijen. Het is de uitgelezen kans om partijen bij elkaar te brengen en de positie van TMG zo te versterken. Een enorme uitdaging, maar samen sterk lijkt ook in deze een spreuk op mijn lijf geschreven. Dus een beetje op zoek naar verkering ben ik wel...

De afgelopen weken hebben we dan ook behoorlijk veel dates gehad, met RTL én met Talpa. Deze afspraakjes verliepen goed en beide partijen delen onze mening dat we de consument centraal moeten stellen en voor hen met de juiste oplossing moeten komen. Inmiddels hebben wij snuffelverkering met RTL en Talpa en daar ben ik heel blij mee!

Als je verkering wil laten overgaan in liefde moet je elkaar begrijpen, steunen en uitdagen en dat lukt tot nu toe heel goed. 

Verkering staat voor samenwerking op hetzelfde level met de neuzen dezelfde kant op. Daarom gaan we ook samenwerken op het gebied van content en digitaleadvertentieverkoop. Dit houdt in dat we premium content van beide partijen gaan delen op onze platformen in short-form en daarbij ons bereik overdag inzetten om het advertentiegeld in Nederland te houden.

Ik ben een gelukkig mens met deze verkering en ontzettend blij met dit podium van het Nederlands Medianetwerk. Vooralsnog is een samenwerking tussen Talpa en RTL via ons al een heel bijzondere basis, die middels dit begin goed uitgebouwd kan worden. Wie weet zit er ooit nog wel een trouwpartij in!

In mijn vorige column riep ik op tot samenwerken en hanteerde daarbij het credo Hand in Hand Kameraden en eindigde met You never walk alone. Iedereen weet dat dit Feyenoordslogans zijn terwijl ik een fanatieke 020-er ben. Ik ben daar meerdere malen op aangesproken en ook mijn privé-omgeving werd mij herhaaldelijk gevraagd of het echt wel goed met mij ging. Maar mensen, geen zorgen! Het gaat meer dan goed met mij. Als ik uitersten tot samenwerking kan bewegen, heb ik mijn werk als Cupido goed verricht. Nou Sinterklaas nog!

PS Verkering of niet, graag wil ik iedereen oproepen om sowieso een beetje liever voor elkaar te zijn. Voor je partner, familie, vrienden, maar ook voor je collega’s en relaties. Wellicht zit daar iemand bij die genomineerd is voor DeMedia100 en absoluut een plekje in de top 100 verdient. Heb jij je stem al uitgebracht voor de lijst? Dit kan door een mail te sturen naar bas@nederlandsmedianetwerk.nl. Je ontvangt dan per mail een uitnodiging om te stemmen. Stemmen kan nog tot en met 9 oktober 2018, het kost vijf minuten van je tijd en je maakt er ongetwijfeld iemand blij mee.

---

Mandy van der Wal is directeur Video van Telegraaf Media Groep (TMG).

www.tmg.nl
@MandyvanderWal

 

Lees ook:

27-08-2018 | [Column] Mandy van der Wal: Hand in hand ONLINE 
24-07-2018 | [Nederlands MediaNetwerk TV] Mandy van der Wal over TMG en video 
20-02-2018 | [Interview] Mandy van der Wal: TMG wil online de onbetwiste nummer 1 zijn

 
DeMedia100 wordt gesponsord door