[Commercial Review] Joyce Haasbeek: Feest in de Bavariaketel, mooi wat bloemen doen, de echte wereld vs. iPhone
05-11-2018 09:37:44 | Hits: 4155 | columnist: Joyce Haasbeek | Tags:

Bier. Je hebt lovers and haters, ook onder bierliefhebbers. Waar ik vandaan kom was Bavaria lange tijd not done. Ging je een stad verder, dan kwam je Amstel-, Grolsch-, Heineken- en Hertog Jan-fans tegen. En allemaal verdedigen ze hun eigen merk natuurlijk het meest. Fascinerend. 

Zo. Dus Bavaria heeft een her-intro van hun slogan Zo, nu eerst een Bavaria. Op zich behoorlijk gewaagd. In mijn herinnering is daar namelijk niet voor niets afscheid van genomen. Het merk zal er ongetwijfeld herkenning en herinnering mee hebben opgebouwd, maar een stoffig has been-imago heeft het er niet echt mee hersteld (in ieder geval niet boven de rivieren). 

De videocommercial heeft een - voor bierland - vrij klassieke insteek. Wat het bier uniek maakt, een opsomming, de brouwerij. Maar dan nu met een twist; een feestje in een ketel. Grappig gevonden, maar niet hilarisch. Ik geloof dat ze er goed aan doen om te benadrukken dat ze een bourgondisch merk zijn voor levensgenieters. Wat me het meest stoort, is dat ik een aantal woorden uit de commercial bijzonder slecht kon verstaan. Nog bij een aantal mensen getest en dat ligt niet aan mij. 

Hopelijk draagt deze video verder bij aan het herstellen van het Bavaria-merk, dat toch nog altijd voor een landelijke insteek kiest. En dus wil dat wij het boven de rivieren ook gaan snappen. 

Bloemenbureau Holland

Deze video bracht een grote glimlach op mijn gezicht. Mooi, divers, blij, beetje procerend zelfs. De video heeft een heerlijke energie die volledig visualiseert welke boodschappen ze over willen brengen. Ik heb dan ook geen woorden meer toe te voegen aan hun eigen omschrijving: "We need more flowers" celebrates the wonderful, magical and incredibly diverse effects that flowers have on people. It’s a powerful ode to flowers, and a rallying cry for a life lived to the fullest. The new campaign theme digs beyond the surface of flowers’ beauty by emphasizing how they work their magic in all moments that make life meaningful.

Helemaal mee eens. Een ode aan bloemen. Mooi gedaan. 

KRO-NCRV

Best confronterend, die nieuwe screentimefunctie in je iPhone. Ik had even nodig om te beseffen dat je een concert beter door je eigen ogen kunt bewonderen, dan door het scherm van je telefoon.

De rustige multiculturele video legt het in de eerste paar seconden al meteen goed uit. Lekker loungy, singersongwriterachtig deuntje eronder. Niets mis mee. Sommige beelden zijn wel heel erg algemeen, niet per se inzoomend op het onderwerp. Ik denk dan ook wel dat er betere/leukere momenten te vinden zijn om dit onderwerp wat meer kracht bij te zetten. Het is namelijk best een probleem aan het worden, die smartphone; mensen die compleet in hun telefoon een fonteintje inlopen, een oma die als enige echt staat te genieten tussen allerlei iPhone addicted generation z peeps...

Joyce Haasbeek is Head of Expertise bij Havas Media.

www.havasmedia.nl
@HavasMedia

 

Lees ook:

21-09-2018 | [Commercial Review] Joyce Haasbeek: Emotie versus humor
05-04-2018 | [Commercial Review] Joyce Haasbeek: langetermijnMastercard, campagne Broodnodig? en satire met Amsterdenim

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie