[Commercial Review] Maurice van Susante: OHRA haalt paarse krokodil van stal, opera met Hertog IJs, slapen met millennials bij Marriot
26-04-2018 09:43:00 | Hits: 6993 | columnist: Maurice van Susante | Tags:

Weer een pareltje voor Ohra. Goed om consistentie te zoeken en mooi dat het oude concept is doorgetrokken met deels dezelfde cast. Dat helpt altijd in de herkenning.

De boodschap dat de Ohra-app handig en snel is, komt goed over en een glimlach helpt daarin ook zeker. Zelf hou ik altijd van de kleine details: de paarse Crocs, Patience op een computer uit 1980, de “et cetera, et cetera” en meer. Wat ik alleen niet begrijp, is dat een groot deel van de oude commercial ook is meegenomen in de nieuwe. Hierdoor wordt het in mijn beleving een beetje de reclame-uitlegservice. Dat lijkt me een overbodige toevoeging en het maakt de commercial onnodig lang. Hopelijk in dit er in de advertising uitgehaald.

Hertog IJs

Heerlijke commercial voor Hertog IJs. Waar denk je aan als je aan lekker ijs denkt? Italië, ambacht en genieten. Deze elementen zijn goed gecombineerd in deze commercial. Door de muziek (opera uiteraard, want was is er Italiaanser dan dat?), interactie tussen acteurs en voice-over en de classic uitsmijter voldoet deze commercial, in mijn ogen, ook weer aan alle onderdelen die nodig zijn om de aandacht en boodschapoverdracht te realiseren die gewenst is. Ook de aandacht en liefde die in de productie zijn gaan zitten, voel je terug. Van de verschillende scenes naar de foodporn, het klopt allemaal. En de uitsmijter zorgt voor de glimlach. Dat vind ik dan weer mooi.

Courtyard Marriot

En nog een heerlijke commercial uit de VS. Inspelend op de huidige maatschappij, opvattingen van millenials en ontwikkeliningen in emancipatie raakt deze commercial bij mij de juiste snaar. Wellicht speelt het mee dat ik mijn dochters ook probeer zelfstandigheid bij te brengen, waardoor deze perfect op mijn emoties inspeelt. Enige wat mij niet helemaal duidelijk wordt, is de rol van het hotel. Behalve dat ze er slaapt, zie ik niet in hoe dit hotel mij helpt om zelfstandigheid (of het volgen van mijn passies) te realiseren. Wellicht dat dit in latere communicatie duidelijker wordt, maar de lat wordt in ieder geval hoog gelegd op een zeer impactvolle manier. 

Maurice van Susante is Content Director bij MEC Wavemaker.

www.mecglobal.com/mecwavemaker
@madmen14

 

Lees ook:

07-02-2018 | [Commercial Review] Maurice van Susante: winnaar Tide, onder hypnose met Amnesty en skiën met Audi
21-12-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: samenzijn met de Efteling, haters bij Tele2, zoete Kerst met Apple
07-11-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: Lidl, Greenpeace, Cluse
09-08-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: Samsung, KPN, ministerie van Defensie 
13-06-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: Specsavers, Fonds Gehandicaptenzorg, Apple
20-04-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: Volkwagen, SiSi, BrightPensioen
22-02-2017 | [Commercial Review] Maurice van Susante: Heineken, Peugeot, Barbie
02-11-2016 | [Commercial Review] Maurice van Susante: The North Face, Inferno/Pathé, Nissan

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie