[Cross Media Man] Justus Verkerk: De crossmediaconcepten van FCCE hebben het doel om meer data te verkrijgen
28-03-2019 10:08:00 Door: | Hits: 6968 | Tags:

Justus Verkerk is CEO van FCCE. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia.

Kun jij FCCE introduceren?

FCCE is een innovatief contentproductie- en distributiebedrijf met een vestiging in Amsterdam en Nairobi. FCCE is gespecialiseerd in de productie van film-, mode-, muziek- en lifestylegerelateerde content en programma’s die dagelijks of wekelijks, wereldwijd worden geleverd aan mediabedrijven, voor play out op lineaire kanalen, web en app. Daarnaast ontwikkelt en produceert FCCE formats en crossmediale concepten, vaak in nauwe samenwerking met commerciële partijen, reclame- en mediabureaus. Voor de productie van de eigen celebritycontent en de distributie en productie(-consultancy) van de content en formats (ook van derden), reizen teams van FCCE over de hele wereld.

Wat zijn jouw activiteiten bij FCCE?

Ik ben verantwoordelijk voor business development, creatie en exploitatie van concepten.

Wat is jouw visie op crossmedia?

Is er nog iets anders? Ik kan me binnen ons bedrijf geen productie (meer) voorstellen zonder dat we direct rekening houden met het leveren aan en de toegevoegde waarde van verschillende mediatypen; op basis van wie we wanneer, op welke wijze willen bereiken. Dat begint letterlijk bij de ontwikkeling van een concept, de verwerving van content (onze cameramensen/reporters houden daar rekening mee), de productie en levering in alle mogelijke specificaties. En juist omdat we op allerlei verschillende momenten, met daarbij passende content en mediatypen, contact maken of hebben met individuen, is er vaak een grote betrokkenheid en veel interactie. Alles is op elkaar afgestemd en aanvullend op elkaar. Het is een cliché, maar het geheel moet meer zijn dan de som der delen.

Hoe zie jij crossmedia de komende jaren ontwikkelen?

Wij zien met name een enorme toekomt (en toename) in samenwerkende communities. Waarbij de groep iets nieuws creëert of tot stand brengt voor de groep. Daarbij wil de consument/gebruiker/doelgroep natuurlijk graag als individu gezien en aangesproken worden maar gelijktijdig wil dat individu heel graag bij een groep horen. Daarbij zal de autoriteit van een aspirationele leider (een persoon/influencer/beweging) van de community vaak belangrijk zijn om mensen te laten volgen of iets te laten doen (omdat anderen het doen). De crux zit er dan natuurlijk in dat we aan de ene kant grote groepen willen aanspreken en aan de andere kant door de individu sympathiek gevonden willen worden en gelijktijdig meestal een vorm van reciprociteit verwachten of proberen te bewerkstelligen. Dat komt bij elkaar in de term media used socially. De meest succesvolle crossmediaconcepten zullen de komende jaren deze elementen in zich hebben en daarmee ook commercieel interessant en succesvol zijn.

Wat is de rol en het belang van data in jullie crossmediale strategie?

Gedegen research en data zijn cruciaal. De crossmediaconcepten die wij uitrollen, hebben eigenlijk altijd tot doel om, op basis van dynamische crossmediale content, meer data te verkrijgen of data/profielen te verrijken, waardoor we op basis van het verkregen persoonprofiel beter en specifieker een crossmediale dialoog aan kunnen gaan. De individu staat voor ons altijd centraal.

Op welke crossmediale case of crossmediaal product van de FCCE ben jij trots?

Zonder twijfel het met een Emmy Award bekroonde Entertainment Experience-concept waarbij we door middel van crowd sourcing met het publiek een volledige film schrijven en produceren. In 2013 met Paul Verhoeven in Nederland, in 2015 met John Woo in China en aansluitend een komedieversie in Turkije. Inmiddels gebruiken we de engine van het concept ook om andere vraagstukken/uitdagingen voor partners op te lossen; we noemen dat crowd sourced solution of the gamefication of creation.

Wat zie jij zelf als jouw belangrijkste crossmediale wapenfeit van 2018?

Het feit dat we de Entertainment Experience hebben verkocht in het Midden-Oosten. En we nu - in een land waar tot voor kort social media, film en bioscopen zwaar gereguleerd of zelfs verboden waren - met een vrouwelijke regisseur (!) en middels een crossmediale aanpak, een film gaan maken met duizenden jonge, creatieve mensen. Nederland loopt weer voorop!

www.fcce.tv

Lees ook:
[Cross Media Man] Pier Baarsma: We hebben Dan Brown ingezet als influencer 
[Cross Media Man] Hans Nijenhuis: Weet je nog, vroeger, dat je artikelen online zette en dan verwachtte dat het verder vanzelf ging? 
[Cross Media Vrouw] Hendrikje Crebolder: Het Rijksmuseum is aanwezig op abri's, maar ook op Zwarte Cross 
[Cross Media Man] Arthur Herpel: De tijd dat je met een enkel mediumtype een complete doelgroep activeert, ligt achter ons 
- [Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data
- [Cross Media Man] Lauren van der Heijden: De Persgroep is getransformeerd van millimeter-verkoper tot adviseur

 

www.crossmediaawards.nl

Bestel hier kaarten voor de Cross Media Awards op 24 april

Cross Media Congres & Awards worden gesponsord door:

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie