[Cross Media Vrouw] Jildou van der Bijl over LINDA. en Net5
04-06-2020 11:26:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 8193 | Tags:

Jildou van der Bijl is creatief directeur bij LINDA. & Net5. Zij is genomineerd voor Cross Media Vrouw van het Jaar 2020. Wij spreken haar over haar visie op crossmedia.

Kun jij LINDA. & Net5 introduceren?

Met liefde!. LINDA. is een mediamerk waar kwaliteit vooropstaat, een contenthuis met impact. Bij LINDA. werkt een energiek team dagelijks vol lef, liefde en plezier aan alle extensies van LINDA. Inmiddels is het merk uitgegroeid van magazine tot vooruitstrevend crossmediabedrijf. Sinds een klein jaar maakt LINDA. onderdeel uit van Talpa Network en is het een intensieve samenwerking aangegaan met het andere sterke vrouwenmerk uit het Talpa-portfolio: Net5.

Door deze samenwerking, en de verbinding met de andere platforms en kennis binnen Talpa, kan er duurzame groei worden gecreëerd met als doel het verrassendste, inspirerendste en grootste mediamerk voor de leukste vrouwen van Nederland te worden. Het is altijd de droom van Linda de Mol en mijzelf geweest om een vrouwenmerk neer te zetten dat over tachtig jaar nog steeds is geworteld in de Nederlandse samenleving. Dat nog relevant is, ook als wijzelf er al lang niet meer zijn. Die droom heeft door de samenwerking met Talpa Network nog meer kans van slagen.

Wat zijn jouw activiteiten bij LINDA. & Net5?

Linda en ik zijn beiden creatief directeur van LINDA. en Net5, in die hoedanigheid zijn we verantwoordelijk voor alle inhoud, de vernieuwing en de verbinding van deze twee merken.

Wat is jouw visie op crossmedia?

Crossmedia is inmiddels een containerbegrip geworden voor content die over verschillende kanalen reist. Ik denk dat je pas van succesvolle crossmediale campagnes kunt spreken als er aan een aantal voorwaarden is voldaan. Een belangrijke voor mij is dat de consument altijd vooropstaat, en dus ook het inzicht hoe die consument content tot zicht neemt: op welk kanaal, op welk moment en met welk doel. Bovendien is het erg belangrijk dat de boodschap zo helder en consistent is dat die naar ieder platform te vertalen is en op nieuwe platforms te introduceren is. Sterke merken, zoals we die bij Talpa hebben, helpen daar enorm bij, omdat die herkenbaar zijn in alles wat ze doen.

Hoe zie jij crossmedia zich de komende jaren ontwikkelen?

Doordat consumenten zich voor diverse belevingen over diverse platforms bewegen, zullen we - als we die consument willen bereiken - steeds daar moeten zijn, waar de consument is. Een boodschap die op verschillende kanalen verteld wordt, wordt zo niet alleen sterker, maar ook dimensionaler en veelzeggender. Zo blijft die boodschap beter hangen. Door dit te ondersteunen met data, zorgt het voor de juiste distributie. Samenwerken met sterke merken, waardoor de boodschap met creativiteit en kwaliteit wordt verteld, zorgt voor opvallendheid en consistentie. En bij LINDA. voegen we daar altijd nog een flinke schep lef en liefde aan toe, zodat de boodschap ook echt beklijft.

We zullen door data te koppelen aan creativiteit steeds meer nieuwe relevantie en impact kunnen garanderen. Om te overleven, zullen we alle facetten van dit spel goed in de vingers moeten hebben.

Wat is de rol en het belang van data in jullie crossmediale strategie?

Vooropgesteld willen we dat een gebruiker zich verbonden en thuis voelt bij de content van LINDA. en Net5. Ze is niet alleen abonnee, maar komt ook regelmatig terug op één van onze online platforms om nieuwtjes of verhalen te lezen of videocontent te bekijken die haar raakt. Of ze opent een van de vele nieuwsbrieven of volgt onze merken op social. We kennen onze LINDA.-gebruiker goed, doordat we - met haar toestemming - persoonlijke gegevens van haar verzamelen. Zo weten we nog beter wat haar bezighoudt en wat haar beweegt, kunnen we haar nog persoonlijker benaderen met relevante content en aanbiedingen én onze toekomstige content nog beter afstemmen op haar interesses en online gedrag. Deze data verrijken we met de data van het hele Talpa Network. Onder Talpa Network kunnen we een nog breder crossmediaal pakket aanbieden, inclusief televisie, radio en e-commerce met onderliggende dataprofielen. Dit is natuurlijk voor iedere adverteerder relevant. Maar dit alles alleen op basis van vertrouwen. Dat vertrouwen hebben we gekregen van die consumenten en dat zullen we nooit beschamen.

Op welke crossmediale case of crossmediaal product van LINDA. & Net5 ben jij trots?

Ik ben enorm trots op de prachtige crossmediale samenwerkingen die we hebben gedaan en die er op korte termijn nog aan gaan komen met een aantal supermooie Nederlandse merken. Wat we samen met We Fashion voor elkaar hebben gebokst, is waanzinnig. De short-format dramaserie Citroenstraat 10, die in oktober van start ging op LINDA.nl en in december te zien was op Net5, is voor mij het perfecte voorbeeld van wat we met deze nieuwe mediafamilie kunnen bieden. Dit was een samenwerking tussen LINDA., WE Fashion, Brandwebbing en Talpa, waarvoor de komische dramaserie Citroenstraat 10 speciaal werd geschreven. Dankzij de gecombineerde kracht van de eigen kanalen van de drie merken heeft de serie bekendheid gekregen en werd een enorm bereik gecreëerd. De naamtruien die gepersonaliseerd besteld konden worden, in het enorm herkenbare LINDA.-lettertype inclusief punt, en in de serie te zien waren, waren binnen een paar weken uitverkocht. En de intentie van consumenten om bij WE te winkelen, is na het zien van de serie gestegen van 22 procent naar 35 procent! Bij deze case komen consumers first, kwaliteit, creativiteit, data, sterke merken en lef en liefde bij elkaar!

Wat zie jij zelf als jouw belangrijkste crossmediale wapenfeit van 2019?

Ai, wat een lastige vraag. Dat zijn eigenlijk vragen die anderen voor je moeten beantwoorden! Ik zie al snel waar je dingen met elkaar kunt verbinden zodat je elkaar kunt versterken en ik denk eerder in wat wel mogelijk is of zou moeten zijn, dan dat ik me laat tegenhouden door wat niet kan of nog nooit is gedaan. Met geloof, energie en vertrouwen heb ik verschillende mensen en merken ervan weten te overtuigen om verder te kijken. Daar ben ik trots op.

Foto: Marc de Groot

www.talpanetwork.com
www.linda.nl
www.crossmediaawards.nl

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie