[Interview] Albert Heijn's Sanne Nobel over winst Gouden Loeki
30-01-2018 10:00:00 Door: | Hits: 4780 | Tags:

Op woensdag 24 januari werd de Ster Gouden Loeki uitgereikt. Uit tien nominaties werd de kerstreclame van Albert Heijn gekozen als winnaar. We spreken met Sanne Nobel, Senior Manager Brand Activation bij Albert Heijn.

Hallo Sanne. Gefeliciteerd! Wat betekent deze prijs voor jullie?

Momenteel zijn er zo’n 1000 Albert Heijns in Nederland, winkels die midden in de maatschappij staan. Doordat we zo dicht bij de mensen staan, hebben we een grote sociale functie. We opereren in die functie door ons in te zetten voor de buurten en hun bewoners, door mensen te verbinden en te helpen. Vanuit het gedachtegoed dat wij inderdaad midden in de samenleving staan en mensen met elkaar verbinden, is ook deze kerstcommercial ontstaan.
Reclame wordt vaak gezien als iets vluchtigs en iets losstaands. Wij zijn ontzettend trots op het feit dat de kerstreclame een uitvergroting is van ons daadwerkelijke gedachtegoed. We hebben de daad bij het woord weten te voegen. 

Wat was jouw rol in deze campagne?

Als Senior Manager Brand Activitation ben ik onderdeel van het Creative Marketing-team, dat verantwoordelijk is voor alle campagnes die binnen Albert Heijn worden gemaakt. Ook voor de kerstcampagne.
Met mijn team heb ik het idee voor de campagne bedacht, het samen met ons vaste creatief bureau TBWA\Neboko ontwikkeld en uitgevoerd.

TBWA\Neboko en Albert Heijn, een goed team.

Ja, TBWA\Neboko is al jarenlang het vaste bureau waar wij mee samenwerken. Zij weten precies wat wij willen en vertalen dat in goede campagnes en communicatie-uitingen. Aan de hand van een briefing verfijnen we gezamenlijk de insteek voor de campagne. Daar gaat het creatieve team TBWA\Neboko mee aan het werk. De thema’s voor deze commercial waren verbinding, ouderen en eenzaamheid. In dit geval waren we er snel uit; de insteek van de commercial voelde direct goed en impactvol. Het paste precies bij wat wij wilden overbrengen. Een onverwacht liefdesverhaal tussen twee ouderen in een bejaardentehuis.

Jullie appelleren duidelijk op de emotie van de kijker.

Klopt. Als merk dat midden in de samenleving staat, weten we welke onderwerpen spelen en waar men zich mee bezig houdt. Onze sociale functie geeft de mogelijkheid meer te doen dan een winkel te zijn. In onze winkels dragen wij dat uit door in te spelen op de behoeftes van de buurt, zoals het organiseren van buurtlunches voor ouderen tijdens de Week van de Eenzaamheid bijvoorbeeld, en dat zie je ook terug in onze TVC.

Hoe en waar is de campagne ingezet?

Twee weken voor Kerst is de TVC ingezet op televisie en ondersteund via onze online kanalen. De complete campagne erachter en de doorvertaling ervan naar de winkels iets langer. Een voorbeeld van deze doorvertaling: 400 winkels hebben rond Kerst ontbijt, lunches en diners georganiseerd voor de buurt. Twee Albert Heijns in Den Haag hebben in samenwerking met de gemeente en Resto VanHarte op de kerstdagen zelf etentjes georganiseerd. Allemaal met het doel om mensen samen te brengen.

Wat waren de resultaten?

De waardering van de kerstcommercial scoort ver boven de benchmark[1]. Deze score werd ondersteund door alle positieve reacties op onder andere onze social mediakanalen. Ook intern bracht de commercial een heel positief sentiment. De reclame is vanaf de eerste seconde goed bekeken en houdt de aandacht van de kijker gedurende het verhaal vast.

[1] Bron: Valueflow: score 50 procent vs. benchmark 37 procent.

www.ah.nl
www.goudenloeki.nl

 

Lees ook: [Interview] Simon Neefjes over Ster Gouden Loeki en de TVC-markt

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie