[Interview] Arun Maljaars: Door partnerships worden grote programma’s met onmogelijke budgetten toch gemaakt
27-01-2020 15:39:00 Door: | Hits: 4009 | Tags:

Insight TV is sinds september 2018 actief in Nederland. Director of Content & Channels Arun Maljaars bereikt millennials via uiteenlopende content.

Wat brengt Insight TV het medialandschap?

Met Insight TV brengen we originele formats en programma’s waarbij trending topics – waar millennials nu in geïnteresseerd zijn – gemixt worden met internationale socialmediasterren.

Andere media proberen ook jongere doelgroepen te bereiken met kortere video’s meer toegespitst op hun leefwereld. Waarin onderscheidt Insight TV zich?

De storytelling. Wij hebben inderdaad ook short form-content voor de doelgroep. Ligt eraan wat je short form noemt, maar wij doen naast 44 en 22 minuten ook verhalen in 11, 9, 6 en 3 minuten zodat, afhankelijk van je interesse, tijd of gewoon aandachtspanne, je bijzondere verhalen kunt zien in de lengte waar jij tijd voor hebt. Daarnaast zie je heel veel programma’s in Nederland waarbij de socialemediasterren er aan de haren worden bijgesleept. Televisie maken en interessant houden is toch echt anders dan YouTube-films maken – internationaal gezien willen vele socialemediasterren zich toch op long form-content richten om verschillende redenen, zoals status, werkgemak, of verdieping in hun onderwerp waar ze groot door zijn geworden. Programma’s zoals Modern Day Gladiators waar wij het grootste e-sportsteam ter wereld FaZe Clan volgen, Car Crews met Supercar Blondie en Epic Exploring met Josh en Cody zijn hier recente voorbeelden van.

Welke productie zie je als het paradepaardje van Insight TV en waarom?

Qua concept springt Travel with a Goat er wel uit, dat we in januari hebben gelanceerd. Grote kranten als de Volkskrant, London Times en Bild Zeitung schreven er lovende stukken over. Dat zijn journalisten die over alles kunnen schrijven in de wereld en die schrijven dan over een programma dat bij ons als kleine zender te zien is. Maar Street Kings in Jail, waarbij we met voetbalsterren naar gevangenissen gaan, is ook een indrukwekkende serie op een prachtige manier verteld. Op dit moment hebben we het programma Modern Day Gladiators lopen; een mooi programma rondom e-sports is lastig te maken en dat is met dit wel gelukt; we zijn dan ook ontzettend trots op die productie.

Welke ontwikkelingen rondom video juich je toe en welke juist niet?

De nieuwste trend rondom video komt uit de VS en heeft nog niet echt een naam… het zijn lineaire zenders, maar via internet geleverd en beschikbaar op smart-tv’s van bijvoorbeeld Samsung, LG of Vizio, of via speciale hardware zoals Amazon Fire, Roku en Tivo. En deze services doen het ongelooflijk goed, bedrijven staan in de rij om hun zenders te lanceren op dit soort platforms in lineaire vorm. Advertising op deze zenders is dus verkocht als CPM, digitaal gebaseerd op echte data, in plaats van de GRP, die in veel landen – ook hier – nog steeds gebaseerd is op een steekproef. Leuk om te zien! Welke ontwikkeling niet? Hmm ik denk dat iedere ontwikkeling goed is, want wellicht niet goed op zichzelf; een ontwikkeling heeft altijd effect op iets anders.

Op welke manier zetten jullie partnerships in?

Wij hebben verschillende partnerships zoals op het gebied van hardware met bijvoorbeeld Samsung, LG en Technicolor/Philips, waarbij we elkaar aanvullen met producten. Zij hebben de 4K UHD HDR-producten en wij hebben de content om het te laten zien. Dat heeft op consumentenniveau maar ook op B2B-niveau altijd een versterkende werking en een positief effect. Op het gebied van contentcreatie zitten wij vol in de co-productie-fase waarbij grote programma’s met soms onmogelijke budgetten toch mogelijk worden gemaakt. Ik denk aan de serie Story of Masters met Hollywoodacteur Dan Fogler, een coproductie met het Koreaanse mediaconglomeraat CJ EM, maar ook een samenwerking met socialmediasuperster Ken Block in onze serie Road to Gymkhana Grid samen met Monster Energy. Een ander partnership is die met Red Bull Media House, waarmee we in november voor het eerst een LIVE 4K UHD HDR-event rondom de wereldkampioenschappen Freestyle Football deden vanuit Miami. Een gigantische productie die we alleen maar in partnership met iemand anders kunnen realiseren. Dit is hoe wij erin staan als millennial focused mediabedrijf; niet alleen in programming maar ook zakelijk. We staan altijd open voor partnerships met diverse partijen om met gezamenlijke passie projecten waar te maken.

Hoe verloopt de samenwerking met Vice Studios?

Als millennialmediabedrijf weten zij als geen ander hoe de doelgroep aan te spreken. Al zijn wij bij Insight TV iets minder controversieel, het is een goede match om de series Streetkings in Jail en Modern Day Gladiators te maken. Binnenkort kunnen we zelfs onze derde coproductie aankondigen!

Wat zijn de plannen voor 2020?

Proberen blijven te innoveren met verrassende onderwerpen, zoals een unieke serie rondom skateboarding. Eén van de nieuwe Olympische sporten in Tokio 2020. Maar ook onze serie samen met Tomorrowland komt langs, eveneens als een serie rondom één van de grootste sporttoernooien allertijden en nog veel meer!

Dit interview verscheen eerder in het DeMedia100 Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Media100 wordt gesponsord door

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie