[Interview] Arun Maljaars (Insight TV): We geven millennials een platform om hun passie uit te breiden
10-05-2019 11:39:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 5533 | Tags:

Insight TV is sinds september 2018 actief in Nederland. Director of Content & Channels Arun Maljaars bereikt millennials via uiteenlopende avontuurlijke content. We spreken hem over zijn visie op verhalen vertellen en de content van de toekomst.

Hallo Arun, kun je Insight TV in een notendop beschrijven?

Insight TV is all about adventure. We vertellen unieke verhalen vanuit de subculturen rondom actiesport en lifestyle, die we samen met influencers vertellen aan onze doelgroep tussen de 20-25 jaar. En dat alles gefilmd en uitgezonden in 4K UHD!

 Wat hebben jullie specifiek te bieden aan het Nederlandse medialandschap?

Wij proberen programma’s te brengen die je niet overal ziet. Een voorbeeld is het format Travel with a Goat, waarin we twee foodies rond laten reizen met een dier, waarna ze moeten beslissen of ze het laten slachten om de lokale bevolking te voeden of dat ze het dier hun vrijheid geven. Het nieuwe programma City Beats duikt in de trend van sampling waarin een top-djJ uit het Verenigd Koninkrijk door Europa reist en nieuwe tracks maakt van lokale, opgenomen geluiden in elke stad. Weer een ander voorbeeld is onze nieuwe serie rondom Instagramster SupercarBlondie, waar we met haar door de VS reizen om de verschillende autoculturen te leren kennen, inclusief alle bijzondere mensen die we onderweg tegenkomen. Ook de producties in samenwerking met VICE Studios zijn net even anders: Streetkings in Jail, de werktitel,  een bijzonder programma waarin we met voetbalsterren buitenlandse gevangenissen in gaan, en Modern Day Gladiators, hier duiken we in de wereld van de snelst groeiende sport ter wereld; eSports. Allemaal programma’s waarin we trends onder de millennials combineren met de juiste talenten om relevant te zijn voor onze doelgroep.  

Waaruit bestaat jouw werk als Director of Content & Channels bij Insight TV?

Mijn werk is heel divers, van het maken van jaarlijkse programma schema’s en het kiezen van onze programma’s tot aan de positionering van de zender, wat ik natuurlijk niet alleen doe. Het is elke dag samenwerken met al onze gedreven teams van Marketing, Productie en Tech Ops. Het doel is om een herkenbare zender op te zetten waarbij mensen denken: “Ah, daar heb je Insight TV weer met een pakkend nieuw programma!”

 Wat heb je meegenomen uit je vorige werk bij IDTV en Zodiak-Banjay dat je nu inzet in deze baan?

Ik ben ooit begonnen als runner bij IDTV Events en afwasser bij MasterChef. Doordat je alle lagen doorloopt bij een producent helpt dit enorm om te begrijpen wat belangrijk is in iedere laag. Het laat je beseffen dat de beslissingen die je maakt op kantoor enorme aardverschuivingen teweeg kunnen brengen bij een producent. Ook is het de basis voor mijn filosofie dat traditionele televisiezenders veel meer lef moeten tonen bij het bestellen van nieuwe programma’s. Er zijn zoveel creatieve ideeën hier in Nederland, bij iedere producent en zeker bij de nieuwe generatie. Wanneer je daar meer naar luistert en een programma bestelt dat iets teweegbrengt in de samenleving, zullen ook de kijkers (terug)komen naar je zender om het te bekijken. Ervaring opdoen bij een producent zorgt ervoor dat creativiteit en lef met de paplepel worden ingegoten. Kijk naar Tatiana Lagewaard die nu bij TLC Nederland zit, wat goed scoort. Kijk naar Peter van der Vorst bij RTL. Daar zie je ook direct de positieve reacties op nieuwe programmering en de manier hoe hij een team bouwt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen zie je ook dat mensen die bij een producent gewerkt hebben een hogere drive en can-do-attitude hebben, omdat je bij een producent hele dagen naar oplossingen en mogelijkheden zoekt om dingen voor elkaar te krijgen.

Jullie zijn sinds september 2018 actief in Nederland, wat is er allemaal gebeurd in die tijd?

Als Nederlands bedrijf zijn we enorm blij met onze groei in Nederland. Via KPN zijn we zelfs in 4K UHD HDR te zien, wat er geweldig uitziet. De cijfers via SKO zijn hoger dan verwacht en we hebben een partnership met RTL voor onze spot-sales om dit uit te breiden.

Hoe maak je behoud je aansluiting met jullie doelgroep, jonge mensen/millennials?

De millennials zijn zo verwend met content over het algemeen dat je van goeden huize moet komen om hun aandacht te trekken. Ze hebben namelijk alles al gezien, zijn bijna niet meer te choqueren en enorm kritisch. Door goed te kijken welke onderwerpen de doelgroep bezighoudt en daar een originele twist aan te geven trek je ze als het ware naar het programma toe. Natuurlijk is social media (vooral Instagram) dé connectie met je publiek. Daarnaast hebben we onze eigen videostreamingservice, waarvan we veel data terugkrijgen over wat er in trek is.

Millennials kijken geen analoge tv meer, maar doen alles via de socials. Welke plek en rol heeft jouw bedrijf als content producer daarin?

Wij geven de helden van millennials een platform om hun eigen passie uit te breiden. Deze idolen zijn zoals we weten vooral te vinden op social media. Samen met deze zogeheten creators gaan wij een verdieping zoeken van hun bestaande passie waarmee ze de miljoenen volgers hebben verworven. Kijk naar F2 Football Freestylers met samen bijna twintig miljoen volgers: we hebben hen door Europa laten trekken om de leukste straatvoetbaltruc te bedenken. SupercarBlondie is met miljoenen volgers groot geworden door supercars te fotograferen, rond te rijden en te beoordelen. In oktober lanceren we Epic Exploring met Josh en Cody, de grootste creators ter wereld op het gebied van urban exploring. Dit wordt een prachtige serie over hun passie en een lust voor het oog van onze doelgroep. Door onderwerpen te pakken die online al groot zijn (maar vaak voor het grote publiek nog onbekend), krijg je unieke programma’s met bijzondere mensen die relevant zijn voor deze doelgroep. 

Wat is de ideale content van de toekomst als jij het voor het zeggen hebt?

Oei, dat is wel een hele brede vraag. Om er even een buzzword in te gooien: ik ben enorm benieuwd hoe augmented reality zich gaat ontwikkelen. Ik denk dat daar een hele hoop interessante concepten omheen te bedenken zijn. Alleen de vraag is hoe en of content op die manier geconsumeerd gaat worden. Hoe groot AR in Azië ook is en wellicht ook in gaming een functie heeft, we hebben nu wel gezien dat het grote publiek niet graag met een bril op wil zitten en dat het sociale aspect toch een grote functie heeft. Vandaar is het interessant om te zien of we een andere manier qua contentconsumptie krijgen met AR, of dat een omgeving ook daadwerkelijk mee kan werken aan de immersie van content en op welke manier. Altijd interessant om naar te kijken.

 Wat is het laatste nieuws?

We duiken in series over de nieuwe Olympische sporten in Tokyo volgend jaar. We zijn bezig om nieuwe formats te ontwikkelen, nieuwe lanceringen komen eraan in diverse landen en we hebben net onze eerste volledige short form serie in 8K HDR gedraaid. Kortom, avontuur genoeg!

www.insight.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie