[Interview] Bart Hillen over Moviemeter en de overstap naar het buitenland
24-05-2022 10:03:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 11562 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij Bart Hillen, Managing Director van Realtimes | Publishing Network, het moederbedrijf van sites als Moviemeter.nl, FCUpdate.nl en GPfans.com.

Dag Bart, kun jij Realtimes introduceren?

Heel graag zelfs. Realtimes is een digitale uitgeverij. Wij zijn de eigenaar van negen verschillende digitale platforms met in totaal veertien edities. Het merk Realtimes | Publishing Network is op 1 oktober 2021 gelanceerd. Daarvoor opereerden onze merken altijd vanuit hun eigen naam. Maar na een aantal jaar van groei was het tijd om als 1 merk de (B2B-)markt te betreden. We bereiken ondertussen maandelijks meer dan 10 miljoen bezoekers. Ruim 7 miljoen in Nederland, 2 miljoen in Het VK en de VS en de rest verspreid over de wereld. Al onze merken hebben focus op een bepaalde special interest.    

Welke rol speelt Moviemeter binnen Realtimes? Hoe liggen de verhoudingen tussen de verschillende sites?

Het overgrote deel van onze titels richt zich op sport. Van GPFans.com tot FootballTransfers.com. Moviemeter lijkt een vreemde eend in de bijt, maar in de praktijk is dat helemaal niet zo. Vergelijkbaar met sport kent het umfeld movies & series een enorm grote groep met loyale fans. Die dagelijks ons platform bezoeken voor het laatste nieuws, de community of nieuwe ratings. De verschillende platforms werken nauw samen. Features of content-items die succesvol zijn op het ene platform worden vaak doorvertaald naar de andere platforms. We proberen de succesverhalen binnen Realtimes goed zichtbaar te maken voor alle redacties, zodat we daar op andere platforms van kunnen profiteren.

Hoe komt de content op de site tot stand?

We werken met een fulltime redactie. Zeven dagen per week brengen zij het laatste nieuws rondom films, series, tv en entertainment. Dat doen zij zowel op het platform als op de sociale kanalen van Moviemeter.

Hoe ziet de doelgroep eruit?

De verdeling man-vrouw is mooi gelijk verdeeld op Moviemeter. Qua leeftijd is het ook redelijk evenredig verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen met het zwaartepunt op 20-49 jaar. 80 procent van de bezoekers doet dit op een mobiel apparaat. 

Wat wil de websitebezoeker van Moviemeter.nl?

Dat is eigenlijk in drie groepen onder te verdelen. De eerste komt voor het laatste nieuws rondom movies, series, tv en entertainment, de tweede groep komt voor ratings van een bepaalde film, serie, acteur of actrice en de derde groep komt om bij te dragen. Moviemeter heeft een community van meer dan 300.000 leden. Deze leden kunnen reageren op artikelen, films enzovoort en ze kunnen ratings geven of content indienen bij de crew. 

Wat is er het afgelopen jaar gebeurd met jullie bereik?

Dat is nogal gegroeid. We hebben in Q3 vorig jaar besloten om ook content over relevante gebeurtenissen in de tv- & entertainment-wereld te gaan brengen. Dit heeft gezorgd voor een groei in bezoek. Waar we in april 2021 een bereik van 1 miljoen hadden, was dat in april van dit jaar 2,8 miljoen.  

Hoe kijk je naar de ontwikkelingen in de (streaming) tv- en filmwereld en jullie zelf?

Vooral de ontwikkelingen omtrent streaming intrigeren mij. Streaming is ooit bedacht om – voornamelijk in Amerika – je dure kabeltv-abonnement op te kunnen zeggen. Zodat je niet meer zou betalen voor zenders en programma’s die je toch nooit bekijkt. Spoel een paar jaar door en nu schieten de streamingsdiensten als paddenstoelen de grond uit en volgens mij streeft dat zijn doel nogal voorbij. Met een beetje pech heb je nu meerdere streamingsdiensten nodig om alles te kunnen kijken waar je interesse in hebt. Wat resulteert een hoger maandbedrag dan dat je ooit betaalde aan je tv-abonnement, dat je waarschijnlijk ook nog gewoon hebt. Daarnaast heeft deze ontwikkeling het enorm onoverzichtelijk gemaakt. Wie weet nog, welke streamingsdienst, welke films of series heeft? Moviemeter biedt daar gelukkig een mooie oplossing voor; bij alle films en series op Moviemeter zie je op welke dienst je deze kan bekijken.

Wat maakt jullie platform aantrekkelijk voor adverteerders?

Ik denk voornamelijk de hoge mate van engagement van de bezoekers op Moviemeter. De doelgroep is gewend om te reageren op artikelen, films te raten en berichten achter te laten in het forum. Dit vergroot de kans dat de bezoekers ook zullen interacteren met een goede campagne.

Hoe kijk jij aan tegen het publiceren van branded content?

Zolang de branded content relevant is voor onze doelgroep geloof ik dat branded content een onmisbaar onderdeel is van een campagne voor een adverteerder. Juist als onze contentmakers worden betrokken in de creatie van de content zien we daar de positieve effecten van. Onze contentmakers weten tenslotte welke content onze doelgroep vraagt.

Wat is het laatste nieuws?

Het laatste nieuws vanuit Moviemeter is dat we in mei Moviemeter.com hebben gelanceerd. Een volledig Engelstalige versie van Moviemeter.nl inclusief Engelse redactie. Met de ervaring die we hebben vanuit onze andere Engelstalige platforms, zoals GPFans en Footballtransfers, verwachten wij veel van deze launch.

 

Moviemeter.nl maakt deel uit van het portfolio van [M]media. Met meer dan 100 verschillende websites en apps bereikt [M]media ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep. Daarmee hebben ze het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland. Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken ze naar de sterkste advertentieoplossing binnen het eigen netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken. Alles voor een krachtig resultaat.

www.realtimesnetwork.com

www.moviemeter.nl

Lees ook:

[Interview] Martin van den Bosch: WielerFlits wil elke dag waarde toevoegen voor onze bezoekers

[Interview] Julian Bijman: Het doel van Problemcar.nl is om een oplossing te vinden voor ieders auto-technische probleem

[Interview] Jeroen Esbeukman: TrucksNL zorgt ervoor dat iedereen meer, makkelijker en in minder tijd koopt en verkoopt

[Interview] Barbara van Erp (Snippet Media): Niemand komt ervoor uit dat ze eigenlijk gelezen worden door 50+

[Interview] Felix van der Kooi (Voetbalmedia BV): Voetbal.nl is de onmisbare app voor amateurvoetballers, hun ouders en fans

[Interview] Mark Termeer (IEX Group): Wij helpen consumenten meer rendement uit hun beleggingen te halen

[Interview] Chris Riemens: Als je de mannen in Nederland wilt bereiken, dan kun je eigenlijk niet om FHM heen

En verder:

[Interview] Bart Nijman (GeenStijl.nl): Wij scheiden zin van onzin, zonder braaf achter de overheid aan te lopen
[Interview] Sjoerd Valkering (Indeleiderstrui): Wij brengen al het nieuws, van akkefietjes tot mooie momenten op de fiets
[Interview] Dennis Schouten (Voetbalflitsen.nl): We bieden het laatste voetbalnieuws en lopen met onze tools voorop op social media
[Interview] Roy Keijsers en Arjan Kropman: Op Autowereld.com vindt de lezer vaak antwoord op belangrijke vragen

[Interview] Tim Biesbrouck: Motorsport.com biedt een schat aan kennis, contacten en exclusieve informatie

[Interview] Paul Bongers en Gwenn de Graaf (Datumprikker): We staan te springen om mensen weer bij elkaar te brengen

[Interview] Ruud Dimmers: RacingNews365 heeft de meeste exclusieve content over de Formule 1

[Interview] Michael Ras: Bezoekers waarderen de positief-kritische tone of voice van Autoblog.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie