[Interview] Britt Dekker: Als we veel geld kunnen verdienen, maar het niet bij ons paardenplatform past, zeggen we alsnog nee
24-12-2019 15:02:00 Door: | Hits: 5858 | Tags:

Britt Dekker was veel in het nieuws en de media in het afgelopen jaar, onder meer met haar film Whitestar en haar programma Opgezadeld met Britt Dekker. We spreken haar.

Dag Britt, 2019 is jouw jaar! Een film, een Televizier-Ster, een nieuw programma en dan ook nog een van de hoogste nieuwe binnenkomer in DeInfluencer50. Hoe gaat het met je? 

Het is heel druk, maar het gaat goed. Gelukkig houd ik genoeg tijd over om te paardrijden, dat doe ik het liefst.

Wat is jouw focus? Hoe bepaal je waar je ja en nee tegen zegt? 

We moeten helaas bijna overal nee op zeggen, omdat mijn agenda te vol is, maar voor heel gave dingen probeer ik altijd tijd te maken! Echt op gevoel dus.

Je hebt 220.000 volgers op Instagram. Eén blik op jouw posts zegt meteen: paarden zijn jouw leven... 

Ja, paarden zijn mijn leven, klopt helemaal!

Naast Instagram heb je het YouTube-kanaal PaardenpraatTV, met 170.000 volgers. Daar ben je zeer actief mee, je publiceerde inmiddels meer dan zeshonderd video’s. Al dit bereik in een heel specifieke doelgroep maakt jou natuurlijk interessant voor adverteerders. Hoe bepaal je met welke partners jij in zee gaat? 

Wij werken alleen samen met merken die we mooi of goed vinden. Als we heel veel geld kunnen verdienen, maar het past niet bij ons paardenplatform, zeggen we alsnog nee. Ik ben heel blij dat iedereen die bij PaardenpraatTV werkt, er zo instaat.

Mede door het bereik dat je hebt in social media, is de trailer van Whitestar al meer dan een halfmiljoen keer bekeken. Hoe gaat het met het bezoek aan de film zelf? 

Heel goed, we hebben al meer dan 75.000 bezoekers en hij is nog een tijdje in de bioscopen te zien. Echt heel gaaf!

Er is al veel gezegd over de deal die je hebt met John de Mol. Hoe gaat het; ben je blij met hoe dit project verloopt? 

Ja, heel erg blij. Mijn eerste programma over George gaat over paarden, dat vind ik supergaaf voor de sport. Aflevering twee is zelfs bekeken door 520.000 mensen, dat had ik nooit durven dromen.

Wat zijn jouw dromen en ambities? 

Ik hoop ooit het NK Dressuur te bereiken met George en op het allerhoogste niveau te komen: de Grand Prix. Maar het belangrijkste vind ik dat ik nog heel lang van mijn paarden kan genieten en dat ze heel oud worden.

Dit interview verscheen eerder in het DeMedia100 Magazine voor DeMedia100 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Media100 wordt gesponsord door

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie