[Interview] Caren Wassink over LINDA.tv en de samenwerking met Videoland
12-09-2018 09:13:00 Door: | Hits: 6236 | Tags:

LINDA.tv werkt samen met Videoland voor het uitzenden van een documentaireserie over eetstoornissen van Jessica Villerius. Nederlands MediaNetwerk spreekt met Caren Wassink, directeur B2B bij Mood for Magazines, de uitgever van LINDA.

Dag Caren, hoe gaat het met LINDA.tv?

Goed, we zijn nu bijna drie jaar bezig en hebben meer dan 160 originele LINDA.tv-programma’s gemaakt. Maar goed is niet uitstekend, dus zijn we ook nog steeds aan het bijsturen en aanpassen. Waar we bijna drie jaar geleden begonnen, staan we allang niet meer. We zijn van een gesloten omgeving naar veel bredere content distributie gegaan. Daarnaast plaatsten we in het begin zeven programma’s per dag. Veel te veel om bij te houden als consument en daarnaast ook nog eens duur om te maken. Nu maken we duidelijk keuzes, en gaan we voor drie goede afleveringen per dag mét een contentdistributieplan. 

Één ding is hetzelfde gebleven: we willen programma’s maken die je raken, je laten lachen, soms doen huilen en vaak verbazen.

Beleven adverteerders inmiddels al veel plezier aan LINDA.tv?

Zeker! Consumenten én adverteerders. Zonder dat eerste kan het tweede ook niet. We hebben inmiddels met heel veel mooie merken samen contentmarketing mogen bedrijven. En ook daar veranderen we, want met LINDA. het bureau zetten we een volgende stap in contentmarketing. Waar we dat eerst vooral bedreven voor merken op onze eigen kanalen, doen we dat nu ook voor merken die dit breder in willen zetten. Ik ben blij met deze ontwikkeling. Hoe meer mensen we kunnen raken, hoe beter!

Hoe is de documentaireserie over eetstoornissen van Jessica Villerius tot stand gekomen?

In een gesprek tussen de LINDA.tv-redactie en Jessica ontstond het idee voor een vierluik over diverse eetstoornissen. Na Jessica’s prachtige documentaire Emma wil leven was er bij haar, maar ook bij mensen met een eetstoornis, namelijk de behoefte om aandacht te besteden aan andere eetstoornissen dan anorexia. Een thema dat uiteraard ook enorm past bij onze doelgroep. Wij waren gelijk enthousiast. 
Maar ja: een documentaire duurt over het algemeen 40 tot 60 minuten. En, niet onbelangrijk, dat zijn budgetten die short-formatbudgetten ver overschrijden. We hadden dus twee uitdagingen: hoe gaan we dit financieren en hoe zorgen we voor verdieping in combinatie met short-formatcontent. Daardoor ontstond het idee om samen te werken met Videoland.

Wij zenden de mini-docs uit, waarbij het Jessica is gelukt om de aflevering in acht minuten zo te snijden dat het de inhoud eer aan doet. Door de inzet van alle LINDA.-platformen geven we ruimte voor verdieping en het gesprek hierover. Daarnaast verwijzen we actief naar Videoland, waar je een uur lang naar een indringend verhaal kunt kijken. Samen kunnen we het bereik vergroten voor deze prachtige docu. Nu klinkt dit heel logisch, maar het kostte toch wel behoorlijk wat tijd en energie om elkaar hiervan te overtuigen.

Gelukkig voelt het nu voor alle betrokken als een goede combinatie. Ik ben er best trots op dat LINDA.tv en Videoland, allebei toch twee digitale zenders, op deze manier gaan samenwerken.

Waarom vindt LINDA.tv het belangrijk om deze – ongesponsorde – documentaireserie te brengen?

Tussen al het vluchtige vlog-geweld, waar we zeker dol op zijn, passen ook momenten voor verdieping. Voor belangwekkende verhalen van echte mensen. Onze mini-docs zijn nog steeds short-format, want dat is wat we doen, maar je moet er wel even rustig voor zitten want sommige onderwerpen verdienen het om even stil bij te blijven staan.

Kun je nu al zeggen of deze samenwerking naar meer smaakt?

Wat mij betreft is dit een samenwerking waarbij je van elkaars kracht uitgaat en niet enkel elkaar als concurrent beschouwt. Ik vind het goed om te merken dat we elkaar daarin vertrouwen. Een mooie basis voor meer van dit soort samenwerkingen in de toekomst.

Wat zijn de ambities van LINDA.tv voor 2019?

Die ambitie beginnen we eind 2018 al in te lossen: namelijk een betere verbinding leggen tussen LINDA.tv en LINDAnieuws. In het kort: we gaan beide contentstromen samenbrengen op één platform en in één app: LINDA.nl. Dat wordt nu gebouwd. We hebben gelukkig LINDA.nl recent kunnen overnemen van een partij die er zelf heel ander type content op had staan. Ik laat het aan ieders verbeelding over wat...

Soms wil je even snel het nieuws checken, een ander moment heb je zin in een wat langer human-interestverhaal of wil je even relaxen met een aantal afleveringen van je favoriete LINDA.tv-programma. Alles moet goed vindbaar zijn op LINDA.nl, maar je ook inspireren om nieuwe dingen te ontdekken.

Wij, en gelukkig ook ons gebruikerspanel, zijn al zeer enthousiast over het prototype. Spannend om straks live te gaan en te zien hoe we de diverse contentstromen op het juiste moment bij iedereen onder de aandacht brengen.

Wat is het laatste nieuws?

Simpel: dat we bijna jarig zijn. Je zult het niet geloven maar we bestaan alweer vijftien jaar! En, om best trots op te zijn, dus ook al vijftien jaar succesvol. Dat hebben we te danken aan een heleboel mensen, van lezers, adverteerders, BN’ers tot onze retailers. Deze verjaardag kunnen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Met het jubileumnummer dat eraan komt, willen we de lezers graag iets teruggeven voor vijftien jaar vriendschap. Samen met onze trouwe partner TUI gaan we weer een vliegtuig de lucht in sturen. Ditmaal een droomreis naar Kenia voor vijftien vriendinnen!

We blikken komende tijd terug op wat we die afgelopen vijftien jaar allemaal gedaan hebben. En op zaterdag 29 en zondag 30 september vieren we met LINDA.festival het grootste verjaardagsfeest ooit. Dat wordt twee dagen feest met Ali B, de Edwin Evers Band, een megakaraoke, met tweeduizend vrouwen een dans instuderen onder leiding van danser Juvat Westendorp tot piemels haken in de Tuin der Lusten, shoppen op de vintagemarkt waar Bekende Nederlanders hun kleding verkopen, beauty-advies krijgen en luisteren naar Linda de Mol die live geïnterviewd wordt. Hé Suzanne, kom je ook met ons mee-feesten?

www.lindanieuws.nl
www.linda.tv 


Eerder deed Nederlands MediaNetwerk een video-interview met Caren, dat interview staat hier.

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie