[Interview] Errol Nayci: Hoogvliegers blaast het publiek weg met een mooi en meeslepend verhaal
08-01-2020 17:15:00 Door: David de Jong | Hits: 6261 | Tags:

Errol Nayci heeft productiebedrijf Storytellers Film & TV opgezet. Zaterdag 11 januari 2020 is zijn tweede dramaserie Hoogvliegers bij NPO1 te zien, over F16-vliegers. Nederlands MediaNetwerk sprak hem over deze productie en meer.

Hoe ben je op het idee gekomen van deze serie?

Het idee voor Hoogvliegers is ontstaan tijdens een etentje met het hoofd communicatie van de Koninklijke Luchtmacht, luitenant-kolonel Sidney Plankman. Sidney en ik hebben eerder met veel plezier samengewerkt bij de speelfilms Pizzamaffia en Loenatik en vonden het tijd om iets te maken waarbij dit keer de Koninklijke Luchtmacht als arena centraal zou staan. De kroon op onze samenwerking, zeiden we. Omdat het zijn laatste jaren zouden worden als hoofd communicatie was er geen tijd te verliezen. Als oud vliegtuigspotter had ik weinig aanmoediging nodig. Ik werkte een plan uit en Sidney en ik gingen samen de boer op, langs de omroepen. De EO keek met de juiste blik en stapte in.

Wat wil je overbrengen met de serie?
 
Ik wil het publiek wegblazen met een mooi en meeslepend verhaal in een groots opgezette en spannende arena van Defensie.

Hoe fictief versus realistisch schat je de serie in?
 
Het is weliswaar fictie, maar het moet wel kloppen en geloofwaardig zijn. We hebben er met hulp van de Luchtmacht echt naar gestreefd om binnen de omstandigheden die wij als schrijvers hadden bedacht het verhaal te laten kloppen met de werkelijkheid.

Hoe is de serie technisch gezien gemaakt?
 
Het overgrote deel van de de beelden die in de serie te zien zijn, zijn echt. Gedraaid vanuit het vliegtuig of vanuit een daarvoor bestemde helikopter. We hebben voor de aerial shoots met de straaljagers en heli's zo min mogelijk gebruikgemaakt van CGI. Bijna alles wat je in de serie ziet, is echt.

Welke boodschap wil de serie geven?
 
Ik wil geen boodschap uitdragen. Ik wil de mensen een kijkje in een wereld geven waarvan je weet dat die bestaat, maar waar je nooit echt dichtbij komt. De kijker moet meegenomen worden in het coming-of-age verhaal over deze drie vrienden op hun bewogen reis naar volwassenwording. En als de serie ook nog stof tot nadenken geeft, is dat mooi meegenomen.

Wat is het budget van de serie?
 
3,5 miljoen euro.

Wie is de doelgroep?

De brede NPO1 primetime doelgroep. We staan na Wie is de Mol en volgens mij loopt dat naadloos in elkaar over.

Wat maakt dit een serie van de Evangelische Omroep, er wordt ook gebombardeerd?
 
De EO is ingestapt omdat zij de dramatische rijkdom van de arena zagen. Het sprak ze aan dat er in deze serie grote vragen worden gesteld over leven en dood. Hoe ga je om met verantwoordelijkheid. Welke keuzes maak je?

Welke series kunnen we nog meer van je verwachten?
 
Dit is de tweede televisiedramaserie van The Storytellers Film & TV. Na het succes van de jeugdserie Ninja Nanny beginnen we deze zomer met de opnames van het tweede seizoen. Daarnaast zijn we ook actief op het gebied van animatie met de speelfilm Victor Vleermuis.
Met het Hoogvliegers-team ontwikkelen we een nieuwe dramaserie waar deze keer de Koninklijke Marine centraal zou staan. We hebben de smaak te pakken.www.storytellersfilmtv.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie