[Interview] Georgette Schlick over Fremantle, drama maken in coronatijd en de functie van publiek
08-09-2020 12:13:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 8843 | Tags:

Georgette Schlick is CEO van tv-productiebedrijf Fremantle in Nederland en België. Ze vertelt bij Nederlands MediaNetwerk TV onder meer over het maken van televisieshows in coronatijd en de rol van publiek bij de opnames.

Fremantle kent in ons land de merken Blue Circle, No Pictures Please en Fiction Valley en is wereldwijd een van de grootste tv-producenten en maker van digitale content. De uitbraak van de coronapandemie heeft voor een hoop veranderingen gezorgd bij de productie van televisieshows. Niet alleen het team moet onderling afstand houden, maar de rol van het publiek is ook veranderd.

Georgette Schlick: “We maken heel veel digitale content, ook omdat we shows maken als Holland got Talent en je dat via YouTube kunt terugzien. In Nederland maken we programma’s als Boer zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt en Help mijn man is klusser.”

“Wij maken heel veel drama, je kunt je voorstellen dat een vrijscene wel een probleem was geweest. En sommige interactie kun je gewoon niet weergeven als er zoveel ruimte tussen zit. En wat veel mensen niet weten, is dat publiek echt een functie heeft. Het is niet zo dat het alleen zaalvulling is, publiek is een deel van het entertainment en heeft ook een aanjagende functie.”

Kijk dit interview hier:

www.fremantle.nl
www.quadia.com

Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV

www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie