[Interview] Mandy van der Wal: TMG wil online de onbetwiste nummer 1 zijn
20-02-2018 11:33:00 Door: | Hits: 11257 | Tags:

Mandy van der Wal is sinds kort als directeur video verantwoordelijk voor alle videoactiviteiten bij TMG. Daaronder valt ook de ontwikkeling van de over-the-top-kanalen van de uitgeverij. Hoe staan de OTT-zaken ervoor en wat zijn de plannen met TMG? We vragen het haar.

Hallo Mandy. Kun je voor de OTT-leken kort uitleggen wat het inhoudt?

Over the top (OTT) is het uitzenden van audio-, video- en/of andere mediacontent met behulp van het internet zonder dat andere partijen (zoals radio, televisie of internetbedrijven) daar invloed op hebben. OTT omvat meer dan video, maar gezien mijn rol bij TMG ligt mijn focus op video en Telegraaf VNDG valt daar logischerwijs onder.

Is OTT de toekomst als het gaat om mediaconsumptie?

We zien - in de markt én op onze eigen platformen - dat de consumptie van online video door consumenten een enorme vlucht heeft genomen. Daarbij willen consumenten altijd en overal toegang hebben tot relevante content en OTT helpt ons op die ontwikkelingen in te spelen.

Welke kanalen van TMG zijn hier geschikt voor?

We positioneren Telegraaf VNDG sinds oktober 2017 heel nadrukkelijk als het videoplatform van De Telegraaf. Met de integratie van Telegraaf VNDG in de website van De Telegraaf hebben we het bereik flink zien toenemen en dat willen we verder uitbouwen. We bieden videoaanbod in de categorieën nieuws, sport en entertainment via de website en de app van De Telegraaf.

Hoe gaat het met VNDG?

Met de introductie van Telegraaf VNDG heeft TMG z’n positie als uitgever versterkt: VNDG is een belangrijk wapenfeit in de ontwikkeling van TMG naar woord én beeld. De impact en het bereik dat Telegraaf VNDG online samen met De Telegraaf levert, maakt dat TMG in de online wereld stevig op de kaart staat. We werken hard aan het verder uitbouwen van ons bereik, want ons streven is om online de onbetwiste nummer 1 te zijn waarbij ons gehele videoaanbod volledig is geïntegreerd in De Telegraaf.

Heb je voorbeelden van mooie commerciële samenwerkingen?

Een recente samenwerking waar ik erg trots op ben, is die rondom het programma Hart van Oranje: waarbij zowel Talpa Network, SBS6, Radio 538, TMG, NOC*NSF, Heineken en Telegraaf VNDG betrokken zijn. Naomi van As en Ellen Hoog gaan voor Telegraaf VNDG op onderzoek uit en geven thuisblijvers dagelijks een blik achter de schermen tijdens de Winterspelen op Telegraafvandaag.nl, op de Telegraaf VNDG-app en ’s avonds in Hart van Oranje op SBS 6.

TMG claimt dat het boeit met 24/7 nieuws en entertainment. Hoe staat het daarmee en wat zijn jullie plannen voor 2018?

Telegraaf VNDG draagt daaraan bij door video op het gebied van nieuws, sport en entertainment te bieden. Daar gaan we in 2018 mee door waarbij we ernaar streven om steeds meer content in huis te produceren. Bij de start van Telegraaf VNDG hebben we ook gebruikgemaakt van de expertise van andere partijen, maar inmiddels zijn we zo op elkaar ingespeeld dat we meer en meer zelf kunnen en dat gaan we dus ook doen.

In 2017 is er heel erg veel gebeurd binnen en met het bedrijf. Zijn jullie er zonder kleerscheuren uitgekomen of valt er wel degelijk een en ander te repareren?

Er is veel gebeurd, maar desondanks hebben we zeker niet stilgezeten. Middenin de turbulentie maakte TMG op 18 april 2017 immers bekend op 1 mei 2017 van start te gaan met het onlinevideoplatform Telegraaf VNDG. In september is Telegraaf VNDG in de website van De Telegraaf geïntegreerd wat ervoor heeft gezorgd dat ons bereik flink is toegenomen. Ons videoaanbod wordt gewaardeerd: we kregen complimenten voor onze snelle berichtgeving na de aanslagen in Barcelona en een van onze successeries wordt inmiddels ook op NET5 uitgezonden.

Wat is het laatste nieuws?

We zijn na bijna een jaar goed toegerust om meer videocontent in eigen beheer te gaan produceren en het talent dat we in huis hebben nog beter te benutten. Zo zullen kijkers onze bekende Telegraaf-gezichten, zoals John van den Heuvel, Wouter de Winther en Saskia Belleman vaker in beeld terugzien. Ook werken we hard aan het verder uitbouwen van ons bereik, want ons streven is om online de onbetwiste nummer 1 te zijn waarbij ons gehele videoaanbod volledig is geïntegreerd in De Telegraaf.

www.tmg.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie