[Interview] Marco Louwerens: SBS6 staat midden in het Nederland van nu
29-10-2019 09:55:29 Door: Saskia van Weert | Hits: 6201 | Tags:

Marco Louwerens is sinds een half jaar directeur televisie bij Talpa Network. Hij is verantwoordelijk voor de programmering van onder meer SBS6, Veronica en SBS9. We spreken hem over de Gouden Televizier-Ring voor Chateau Meiland.

Dag Marco. Allereerst gefeliciteerd met het winnen van de Gouden Televizier-Ring! Hoe heb je de avond beleefd?

Het was letterlijk een avond met een gouden randje. De nominatie op zich was al reden voor feest, maar toen de familie Meiland daadwerkelijk de Ring mocht ophalen was dat de kers op de taart. Het feest is tot in de late uurtjes gevierd en we zijn er met z’n allen ontzettend trots op.

In eerste instantie wilde niemand Chateau Meiland hebben. Hoe is het programma bij SBS6 terechtgekomen?

Het programma is via Vincent TV Producties bij ons terecht gekomen.

Waardoor ging je om?

Na het zien van de eerste compilatiebeelden werden wij heel erg enthousiast en voelden we de potentie van het programma. Er was niets gescript en de familie – en met name Martien – was zo uniek en excentriek; dat moest een succes worden!

Hoe heeft het programma zich vervolgens ontwikkeld?

Er is niet getwijfeld. Het programma begon voorzichtig, maar liet vervolgens iedere week groei zien. De rest is eigenlijk geschiedenis, want inmiddels kijken veel mensen uit naar een nieuwe uitzending van Chateau Meiland op de maandagvond en dat resulteerde natuurlijk ook in de felbegeerde Televizier-Ring.

Martien Meiland zei in zijn speech dat ze SBS6 uit het slijk hebben getrokken. In hoeverre zit daar een kern van waarheid in?

We zijn de familie uiteraard ontzettend dankbaar en het programma doet veel goeds voor SBS6. We bouwen volop aan onze zender en dan zijn de mooie kijkcijfers voor – en reacties op – Chateau Meiland geweldig. Laten we alleen ook de andere veelbekeken programma’s niet vergeten, zoals de Mr. Frank Visser-reeksen, Paleis voor een Prikkie, De wereld rond met 80-jarigen, Miljoenenjacht, Ik hou van Holland, en onze vaste, succesvolle pijlers Shownieuws en Hart van Nederland.

De vooravond van SBS6, met Lingo en Man Bijt Hond, startte veelbelovend. Hoe houd je dit zo?

En inderdaad ook de vooravond, daar zijn we heel erg blij mee. Het is een mooie stap in de goede richting voor de zender waar we hard aan blijven bouwen om steeds meer gevonden te worden door een breder publiek. We zijn ambitieus en streven naar verdere groei door met onze zender midden in het Nederland van nu te staan, ons open te stellen voor alle Nederlanders en daar onze programma’s op te richten, zoals we doen en blijven doen met bijvoorbeeld Lingo, Chateau Meiland, Man Bijt Hond, Shownieuws en Hart van Nederland.

Welke weg sla je volgend jaar in met de Talpa-zenders?

We willen als zender verhalen brengen waarin mensen zich herkennen, blij van worden, bij kunnen ontspannen. Daar gaan we ook in 2020 mee verder en we streven naar een rijke programmering voor een brede doelgroep. We willen met SBS6 midden in de maatschappij staan; het Nederland van nu laten zien. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en optimaliseren van succesvolle bestaande formats die daarop aansluiten.

Wat is het laatste nieuws?

Een van de programma’s waar ik erg naar uitkijk is Dancing on Ice vanaf 7 december live op SBS6. We hopen dat Nederland in de komende decembermaand blij wordt van dit heerlijke entertainment waarin schaatsprestaties, show en ontspanning centraal staan. Het wordt een ijsdanspektakel voor het hele gezin.

www.sbs6.nl
www.sbs6.nl/programmas/chateau-meiland
www.talpanetwork.com