[Interview] Tomasz Pactwa over de opnames van Herman tegen de Rest in zijn Poolse restaurant
05-03-2019 11:53:00 Door: | Hits: 4240 | Tags:

In het RTL-programma Herman tegen de Rest neemt topkok Herman den Blijker het in het buitenland op tegen een collega. Beiden moeten signature dishes van een lokale grootheid namaken. Het door EndemolShine geproduceerde programma deed ook de Poolse stad Krakau aan, waar ze langs gingen bij restaurant Trzy Rybki. Wij togen achter Herman aan en spraken met restaurantmanager Tomasz Pactwa over hoe het is als de EndemolShine-karavaan bij je langskomt.

Dag Tomasz. Wat is Trzy Rybki voor restaurant?

Restaurant Trzy Rybki, drie vissen, is onderdeel van Hotel Stary in het oude centrum van Krakau. De gerechten die wij serveren zijn van hoge kwaliteit (met aanbevelingen door zowel Michelin als Gault Millau, red.) en bestaan uit traditionele Poolse en Krakause gerechten met een moderne draai. Dat is ook een van de redenen dat EndemolShine ons benaderde voor het programma. En omdat Krakau dit jaar is verkozen tot European Capital of Gastronomic Culture. 


Sterrenchef Joris Bijdendijk en Herman den Blijker in Krakau

Hoe kwam het contact tot stand?

EndemolShine heeft eerst contact gezocht met de stad, die vervolgens vijf aanbevelingen deed. Ze kozen daar vervolgens twee uit en toen we met ze praatten over het idee, werden we enthousiast. We hebben eigenlijk nooit getwijfeld of we het wel zouden doen. Het is voor ons heel belangrijk dat ze naar Polen wilden komen, en naar Krakau. Op deze manier kunnen we weer een stukje van onze cultuur laten zien.

Heb je eerder een cameraploeg over de vloer gehad?

Ja. Niet voor het restaurant, maar voor het hotel. Toen stonden er tien trucks op het plein hierachter. Nu was het heel anders, dit team was heel relaxed. Er waren twee of drie camera's en een drone en in totaal niet meer van twaalf mensen. Uiteindelijk duurde het draaien twee dagen en ging alles heel gestroomlijnd. Het programma werd opgenomen in twee keukens: die van Trzy Rybki en van ons andere restaurant waar we ook banqueting verzorgen. Dat is een enorme keuken met drie verschillende ruimtes.

Heb je het restaurant moeten sluiten?

Nee, omdat we gebruik konden maken van onze andere keukens. De opnames in de keuken van Trzy Rybki duurde ongeveer drie uur, dus daar kon alles gewoon doorgaan. Ik ben de dag ervoor alle plekken afgegaan met productieleider Daan Moonen zodat alles goed zou verlopen.

Wat levert het je op?

Marketing. Voor de stad, voor het restaurant. We hebben onze keuken kunnen laten zien door middel van storytelling en hopen dat we uiteindelijk meer Nederlandse gasten mogen verwelkomen.

 

Herman tegen de Rest in Krakau is op dinsdag 19 maart 2019 om 21:30 uur te zien op RTL4.

www.endemolshine.nl
www.rtl.nl/gemist/herman-tegen-de-rest
www.stary.hotel.com.pl/en/restaurants/trzy-rybki-restaurant

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie