[Interview] Video-interview met Ton Rozestraten over marktontwikkelingen en Screenforce Day
10-10-2019 16:31:00 Door: David de Jong | Hits: 4659 | Tags:

Een uitgebreid video-interview met Ron Rozestraten, voorzitter Screenforce en CCO RTL Nederland, na afloop van Screenforce Day op 8 oktober 2019. Over de televisiemarkt, ontwikkelingen en Screenforce Day.

Ton Rozestraten over de televisiemarkt:
"Dit jaar komen we in de televisiereclamemarkt uit boven de 2 procent omzetstijging, volgend jaar verwachten we nog meer. Dat voor een medium dat al tig jaar dood is verklaard. We hebebn twee jaar achter elkaar groei. Als je naar 10 jaar geleden kijkt, zitten we op dezelfde hoeveelheid omzet, wel met een iets andere verdeling. We hebben de zaakjes beter voor elkaar gekregen met de gemist-omgevingen. Met NPO Start, Kijk en RTL XL vinden we de kijker terug ook voor de adverteerder."

Over de opkomende internationale streamingdiensten als Disney+, Apple TV+, Netflix en anderen:
"Het is zoals het is, ze komen. Wij concurreren er als RTL ook met Videoland mee. Leer ermee omgaan, geef het een plekje en leer ervan hoe je de consument kan bereiken. Via targetting, personal tv, dynamic ad-insertion. Uiteindelijk is targetting dus doelgroepen goed in kaart brengen, goed kunnen meten en inzichtelijk maken voor adverteerder, het meest belangrijke."

In de Verenigde Staten en wereldwijd wil Disney, Netflix als adverteerder weigeren. Disney heeft onder meer het network ABC in handen. Ton Rozestraten over het weigeren van adverteerders van concurrerende dienstenaanbieders:
"Wij zullen ons mediumtype als RTL zijnde beschikbaar blijven stellen voor dit soort internationale initiatieven. Disney+ en Netflix hebben zendtijd aangevraagd in november en die accepteren we mits geen call for action, dus geen wegzapoproep om direct over te schakelen naar Disney+. Als we weigeren kopen ze bereik elders, dus dan kan je beter mee profiteren. Videoland die elders adverteert? We hebben regelmatig geadverteerd. Men is minder krampachtig hier. In de Verenigde Staten is het armpje drukken op global niveau. We zijn een kleine partij die hier gewoon ons eigen ding moeten en dan kunnen we het leven met elkaar wat makkelijker maken dan dat we elkaar het leven moeilijk maken."

Kijk het hele interview:

www.screenforce.nl
www.rtlnederland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie