[Startup22] Richard Klomp over ShoutOut
06-06-2022 08:38:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 4850 | Tags:

ShoutOut is een van de deelnemers aan Startup22. De startup spreekt op Cross Media Congres 2022 op 8 juni  in de Kromhouthal in Amsterdam. Wij spreken Richard Klomp,  oprichter van ShoutOut.

Wat is ShoutOut?

ShoutOut.vip is hét platform voor het verrassen van je vriend, vriendin, neef, nicht of collega op een originele en betaalbare manier. Met méér dan 300 BN’ers, influencers en atleten (VIPs) faciliteren wij persoonlijke videoboodschappen voor fans.

Van wie is ShoutOut?

ShoutOut.vip is opgericht door Ferri Somogyi en Richard Klomp. Gestart als geintje net vóór de Corona pandemie in januari 2020, gegroeid in 2020 en 2021 tijdens de pandemie en doorgegroeid tot een bedrijf wat duizenden mensen verblijd in 2022.

Waarom zijn jullie ShoutOut begonnen?

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen een idool heeft of BN’er kent van wie ze een persoonlijk bericht zouden willen ontvangen. Waar je vroeger in de rij stond om van je idool een handtekening te krijgen heeft ShoutOut.vip in 2020 de beleveniseconomie nieuw leven ingeblazen. Daarnaast zien we dat door de komst van influencers er veel meer VIPs zijn dan vroeger. Wij geloven dat iedereen die volgers/fans de mogelijk heeft om dmv de digitale mogelijkheden deze bekendheid te “monitizen”.

Hoe en waar is ShoutOut gevestigd?

ShoutOut.vip is een volledig geautomatiseerd en digitaal media bedrijf. Waar remote werken de norm is hebben wij sinds februari 2022 een eigen kantoor binnen EEN Media in de Hallen in centrum Amsterdam.

Hoe is ShoutOut gefinancierd?

ShoutOut.vip heeft tot februari 2022 twee jaar lang op eigen middelen groei gerealiseerd. Om de nationale en internationale ambities te realiseren zijn er in februari 2022 twee strategische partners ingestapt om te versterken op expertise in groei en internationale schaalbaarheid én om financiële ruimte te geven voor het breed inzetten op marketing en verbetering van het platform.

Wat kan ShoutOut dat andere bedrijven niet kunnen?

B2C: 98 procent van de VIPs zijn aangesloten zonder tussenkomst van de managers. Dit zorgt voor een hele efficiënte en snelle afhandeling. Daarnaast hebben wij een volledig geautomatiseerd platform gemaakt waarbij er in een “happy flow” geen handmatige handelingen verricht hoeven te worden door ShoutOut.vip, dit is van acquisitie tot oplevering ShoutOut tot facturering VIPs. Enige wat handmatig moet gebeuren is het opnemen van de ShoutOut door de VIP. Daarnaast sturen wij extreem op NPS scores. Zowel voor de consument als voor de VIP. De gehele VIP App (waarmee de VIPs hun ShoutOut aanvragen binnen krijgen) is in samenwerking met de VIPs gebouwd waardoor wij concurrenten in het verleden voor bleven.

B2B: Doordat wij directe contacten hebben met onze VIPs en onze niche markt videoboodschappen is worden wij door steeds meer bedrijven benaderd om commerciële boodschappen op te laten nemen. Deels reclame voor bedrijven en deels B2B2C. Momenteel loopt er een samenwerking met Pathé Bioscopen waarbij NL acteurs Pathé members feliciteren met hun verjaardag en attenderen op bijvoorbeeld nieuwe film premières door middel van een persoonlijke videoboodschap. Deze dienst wordt momenteel uitgebreid naar meerdere andere bedrijven met een brede consumenten focus.

Wat willen klanten van ShoutOut?

Onze kopers willen hun dierbaren verbazen met een origineel en betaalbaar cadeau. Waarbij de kopers zelf in de schijnwerpers staan als de persoon die “het tofste cadeau” heeft gegeven. Wij noemen het ook wel het Sinterklaas effect, waar je een 5 jarig jochie kan verbazen met een persoonlijk videobericht van Sinterklaas kan je een 35 jarige vrouw op dezelfde manier verbazen door een persoonlijk videobericht van bijvoorbeeld Frans Duits. Dat alles binnen één minuut besteld via ShoutOut.vip. Zie hier een aantal reacties van ontvangers en enkele quotes uit onze reviews:

“Complimenten. Mijn aanvraag werd direct behandeld en binnen enkele uren afgewikkeld. Helemaal TOP! Kunnen veel bedrijven nog iets van leren.”

“Tommie heeft het superleuk gedaan! We moeten het nog kado geven; maar weet zeker dat ze het enorm leuk gaat vinden.”

“Ik vind dat jullie het goed doen en mensen goed op de hoogte houden”

Wat heeft ShoutOut nodig om te kunnen groeien?

We zien dat er een latente behoefte is aan deze geluksmomenten. Elke bestelde ShoutOut is een zekerheid tot een geluksmoment voor de ontvanger en de koper. Veel te vaak horen we nog dat mensen niet van ons bestaan afweten. Daarom is het van groot belang om te zorgen dat iedereen in Nederland in 2022 gaat afweten.

Wat zijn de (internationale) ambities van ShoutOut?

Eind 2022 maken wij de eerste serieuze stap naar uitbreiding in België. Eind 2023 verwachten wij in vier landen actief te zijn.

Wat gaat ShoutOut in 2022 neerzetten?

Bekendheid binnen NL vergroten | Nieuw design van de website en internationale schaalbaarheid backend (oplevering 1 juli 2022) | Grens over naar België | Naast Pathé bioscopen samenwerking, 2 andere nieuwe B2B2C samenwerkingen

www.shoutout.vip


Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie