Sky zorgt voor komst Peacock en Paramount+ in Verenigd Koninkrijk, Duitstalig Europa en Italië
07-08-2021 16:03:00 | Door: David de Jong | hits: 1177 | Tags:

Sky, de betaaltelevisie-aanbieder in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zorgt ervoor dat de van oorsprong Amerikaanse streamingdiensten Peacock en Paramount+ ook bij haar abonnees te zien zullen zijn. Peacock is onderdeel van NBCUniversal dat net als Sky eigendom is van Comcast. Sky telt in totaal 20 miljoen abonnees.

Alle abonnees van Sky die de beschikking hebben over Sky Q, Now of SkyTicket zullen Peacock tot hun beschikking krijgen. Peacock omvat als streamingdienst series, films, nieuws en sport vanuit de catalogus van NBCUniversal en derden. In de Verenigde Staten wordt Peacock als een kosteloze dienst alsmede als een betaaldienst aangeboden. In de Verenigde Staten zijn er 54 miljoen gebruikers waarvan meer dan 10 miljoen betalende abonnees. Via de Europese versie van Peacock zal reclame te zien zijn en titels als The Office, Rutherford Falls, Saved by the Bell, Equalizer, Young Rock, Kardashians, Suits en Downton Abbe komen beschikbaar. De lancering is voorzien voor het einde  van 2021.

Abonees van Sky Cinema zullen zonder meerkosten in de  loop van 2022 de beschikking krijgen over Paramount+. Paramount+ is de in maart 2021 gelanceerde wereldwijde streamingdienst van ViacomCBS die content van alle merken van ViacomCBS samenbrengt. Daarbij gaat het om zowel content van Paramount PIctures, als CBS Studios/Films en CBS Sports maar ook MTV, BET, Nickelodeon, Showtime, Smithsonean Channel en Comedy Central. De dienst bestaat naast Pluto TV, de kosteloze streamingdienst van ViacomCBS die reclame bevat. In de Verenigde Staten heeft ViacomCBS nog de streamingdiensten BET+ en Showtime. Paramount+ is thans actief in de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Scandinavië alsmede Hongarije, Rusland en Polen. Op 11 augustus 2021 wordt de dienst in Australië gelanceerd als opvolger van 10 All Access. Na de lancering in Duitstalig Europa, Italië en het Verenigd Koninkrijk/Ierland is het de bedoeling dat ook in de rest van Europa de streamingdienst gelanceerd wordt. Eind 2022 is het de bedoeling dat de dienst in 45 markten actief zal zijn.

Als onderdeel van de overeenkomst met Sky zullen de films van Paramount Pictures beschikbaar blijven bij Sky UK en beschikbaar komen bij Sky Italia en Sky Deutschland, en blijven ook de zenders MTV, Comedy Central en Nickelodeon via Sky beschikbaar. Daarnaast blijft Sky Media de reclamezendtijd verkopen in deze markten. Het is niet duidelijk of Peacock en Paramount+ exclusieve overeenkomsten hebben met Sky.

www.comcast.com
www.nbcuniversal.com
www.peacocktv.com
www.paramountplus.com
www.viacomcbs.com
www.viacomcbsemeaa.com
www.skygroup.sky

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie