DPG Media: AD lanceert video-on-demand-platform Play met vier nieuwe presentatoren
08-06-2022 11:17:35 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 2177 | Tags:

Het AD lanceert op zijn site en app het video-on-demandplatform Play met videoseries in het verlengde van het nieuws en sportevenementen. Presentatoren Arda Kaya, Marcel Bamberg, Robbyn Jansen en Shula Tas gaan exclusief voor AD Play aan de slag. Daarnaast bespreken sport-presentatoren Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld en Sjoerd Mossou op Play alle grote sportevenementen. Later wordt Play ook uitgerold op de sites en apps van de regionale dagbladen.

Boudewijn Smals, director video bij DPG Media: “AD Play biedt snackable videocontent in het verlengde van het nieuws, daar waar het nieuws geconsumeerd wordt: op de site en in de app van het AD. Met 3 miljoen bezoekers per dag op AD.nl en in de app, wordt Play direct een belangrijke speler op het gebied van video-on-demand. De nieuwe presentatoren staan te popelen om elke dag mooie, verrassende en intrigerende video’s te maken. Daarnaast bespreken we alle grote sportevenementen, zoals het WK, de Tour de France en de Olympische Spelen.”

Nieuwe gezichten en videoseries

De presentatoren Robbyn Jansen (31), Shula Tas (35), Arda Kaya (26) en Marcel Bamberg (30) gaan exclusieve videocontent maken voor het platform. Zij zullen allemaal afleveringen presenteren van de nieuwe formats die met de lancering van Play ook het levenslicht zien. In En Profiel staat een persoon die de afgelopen tijd in het nieuws geweest is centraal. In de serie In 360 seconden wordt een ingewikkeld onderwerp uitgelegd in 6 minuten. De Mensen Van… belicht mensen uit verschillende subculturen en brengt hun leefwereld dichter bij de kijker. In Echt… gaat de presentator met een BN’er naar diens geboorteplek om meer te weten te komen over die persoon. Met een gezonde dosis humor willen alle formats zowel amuseren als informeren. 

Sportevenementen 

Door samenwerkingen en mediapartnerships met onder andere NOC*NSF staat Play ook altijd op de eerste rij als het op grote sportevenementen als de Olympische Spelen, de Tour de France, en het EK en WK voetbal aankomt. Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld en Sjoerd Mossou doen verslag en maken hun bewezen succesvolle formats Panenka en In Het Wiel voor Play.

Play is te vinden in de AD app en via AD.nl/Play. Binnenkort wordt Play ook gelanceerd bij BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, de Stentor, PZC en Tubantia 

Fotocredits: DPG Media

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie