AT&T's WarnerMedia koopt Amsterdamse The Widget Company
29-04-2020 15:16:00 | Door: David de Jong | hits: 2163 | Tags:

WarnerMedia, dat onderdeel is van AT&T, heeft het technologiebedrijf The Widget Company (TWC) overgenomen. Daarmee zegt WarnerMedia haar (toekomstige) OTT-activiteiten in Europa vorm te willen geven. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, maar heeft ook een kantoor in Hongarije.

TWC ontwerpt mobiele en smart tv-apps voor mediabedrijven en televisiezenders. Daarbij heeft het de app voor Disney Channel in Europa ontworpen, net als de app van Videoland. 

WarnerMedia is eigenaar van onder meer HBO, Boomerang, Cartoon Network, CNN, TNT, TBS, Turner Classic Movies, Cinemax en TruTV. Met name in Oost-Europa is WarnerMedia actief met HBO als zelfstandige operatie, iets wat het bedrijf van 2012 tot en met 2016 enige tijd in Nederland probeerde. HBO heeft sindsdien een strategische overeenkomst met VodafoneZiggo, dat HBO-content bij haar on demand-product heeft ondergebracht.

WarnerMedia is in de Verenigde Staten van plan om op 27 mei 2020 de OTT-dienst HBO Max te lanceren, waar 10.000 uur aan content van de merken HBO, TBS, TNT, TruTv, CNN, Cartoon Network en Adult Swim te zien zal zijn. HBO Max komt in de Verenigde Staten naast de HBO Now en HBO Go-diensten te staan die bij een HBO-abonnement worden geleverd.

AT&T, eigenaar van WarnerMedia, heeft per 1 mei 2020 Jason Killar benoemd als CEO. Hij was oprichter en CEO van Hulu en senior vice-president bij Amazon en hij verklaarde eerder te willen kijken naar een internationale uitrol van HBO Max. Kilar volgt John Stankey op die bij AT&T COO blijft.

www.warnermedia.com
www.twcapps.com
www.att.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie