Aantal kijkers Discovery+ en Eurosport Player verachtvoudigd
16-02-2022 11:41:00 | Door: David de Jong | hits: 1259 | Tags:

Het aantal kijkers van Discovery+ en Eurosport Player is verachtvoudigd tijdens de eerste week van de Olympische Winterspelen 2022 vergeleken met de winterspelen van 2018. Het gaat om 50 landen waar Discovery de Olympische Spelen uitzendt.

Ook kijkcijfers van de Olympische Spelen via onder meer Eurosport 1 en Eurosport 2 zijn volgens het Amerikaanse mediabedrijf solide op niveau. Ook zag Discovery+ een flinke verhoging van het aantal streamingabonnees. Hoeveel het er exact zijn maakt het bedrijf thans niet bekend.

Er is tot nu toe bijna driekwart miljard minuten aan betaalde content van Discovery afgenomen, meer dan 18 maal zoveel als in dezelfde periode van PyeongChang 2018. Het gemiddeld aantal kijkminuten voor de streamingdiensten van Discovery+ en Eurosport verdubbelde ruim, terwijl men gemiddeld 29 procent langer lineaire televisie keek dan bij PyeongChang 2018. Ook de gratis oympische nieuws- en videoclips op de website van Eurosport zagen ruime verdubbeling van het aantal kijkers.

Cijfers stabiel

De gemiddelde lineaire kijkcijfers van Eurosport blijven stabiel, ruwweg op het niveau van de vorige Winterspelen, ondanks het gegeven dat de lineaire kijktijd in Europa sinds 2018 met ruim 10 procent is gedaald. Met name in Noorwegen, Finland en Zweden waar Discovery eigenaar is van grote televisiezenders waar de Spelen ook op worden uitgezonden, haalt het mediabedrijf goede resultaten.

Gijs Poortman, Head of Discovery Sports Nederland: "Niet alleen de succesvolle streaming cijfers, maar vooral de positieve feedback van onze kijkers en de reactie van de media op de manier waarop we de Olympische Spelen uitzenden, maken me trots: als Home of the Olympics staan we voor expertise, emotie, passie, innovatie en professionaliteit. Het is indrukwekkend hoe onze redactie, ondanks de moeilijke pandemische situatie, de olympische sportevenementen op een dynamische, onderhoudende en modernere manier dan ooit tevoren presenteert met nieuwe ideeën, geweldige shows en een uniek team van experts. We kijken uit naar de tweede Olympische week."

De cijfers hebben betrekking op 50 landen waar Discovery de rechten heeft van de Olympische Spelen. In Denemarken, Finland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zendt Discovery de Olympische Spelen uit via Discovery+ . In alle landen waar Discovery de rechten heeft, zijn deze via Eurosport Player beschikbaar. 

www.disovery.com
www.eurosport.nl
www.discoveryplus.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie