Alex Tielbeke weg bij Eredivisie en Fox Sports
14-06-2019 14:26:00 | Door: David de Jong | hits: 2495 | Tags:

Alex Tielbeke vertrekt per 1 augustus 2019 bij Eredivisie CV en per 1 december 2019 als commercieel directeur bij Eredivisie Media & Marketing, het bedrijf achter Fox Sports en Fox Nederland.

Alex Tielbeke begon in 2004 bij de Eredivisie CV waar onder zijn leiding een  ontwikkeling en groei van vernieuwende sponsoring concepten is gerealiseerd waaronder de start van het toenmalige Eredivisie Live. In 2008 gingen de live eredivisierechten over op een contsructie waarbij Fox Sports de rechten kreeg via een belang van 51 procent van tegenwoordig Walt Disney Company (Fox) in Eredivisie Media & Marketing.

In maart dit jaar kwam het belang dat 21st Century Fox had in Eredivisie Media & Marketing in handen van Walt Disney Company.

Alex Tielbeke: "Ik heb me vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie in mogen zetten voor het Nederlandse voetbal. Dat is in deze dynamische wereld best een forse periode, waarbij ik van ieder moment heb genoten. Vooral de oprichting en de verkoop van onze ‘eigen’ TV-zender, voorheen Eredivisie Live en nu FOX Sports, heb ik intensief beleefd, als een avontuur uit een jongensboek. En los van die mooie persoonlijke ervaring heeft dat initiatief ook de markt van sportrechten in Nederland een stevige impuls gegeven. Voor mij is nu het juiste moment aangebroken om de bakens te verzetten. Ik bedank al mijn collega’s en zakelijke partners door de jaren heen voor een geweldige tijd en spreek in het bijzonder mijn dank uit aan alle Eredivisieclubs voor het in mij gestelde vertrouwen."

John Jaakke, voorzitter Eredivisie CV: "Met het vertrek van Alex nemen we afscheid van een ervaren en gewaardeerde bestuurder. Zijn expertise in de ontwikkeling van media- en sponsorconcepten in de sport zijn tot op de dag van vandaag van grote waarde voor de Eredivisieclubs. We vinden het jammer dat hij ons nu verlaat, maar begrijpen en respecteren ook dat hij na vijftien jaar toe is aan iets anders. We wensen hem daarbij alle succes en zullen zijn drive, innovatiekracht en het vermogen om mensen en partijen te verbinden missen."

Frank Rutten, CEO Eredivisie Media & Marketing en EVP Fox Sports Europe & Africa: "Met zijn vertrek neemt Alex een grote hoeveelheid aan Eredivisie-kennis en -ervaring met zich mee. Maar bovenal nemen we afscheid van een zeer gewaardeerde collega die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de groei en ontwikkeling van Eredivisie Media & Marketing. We gaan hem missen als een innemende en integere persoonlijkheid, met een niet te stuiten ambitie om altijd te blijven ontwikkelen en ondernemen. We wensen hem alle succes en hopen dat onze paden elkaar in de toekomst weer zullen kruisen."

www.foxsports.nl
www.eredivisie.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie