Amazon Prime Video Store in Nederland gelanceerd
20-05-2020 21:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1664 | Tags:

Amazon Prime Video heeft Prime Video Store gelanceerd in Nederland. De Prime Video Store biedt de mogelijkheid om de nieuwste releases te huren of te kopen van films en series van Amerikaanse en andere filmstudio's. Daarbij gaat het om producties van Walt Disney Company, Warner Bros., Universal, Sony, Paramount en Lionsgate. Ook Nederlandse en Belgische films van Dutch FilmWorks, WW Entertainment and Belga Films worden aangeboden.

Het gaat om titels 1917, Jumanji: The Next Level en Star Wars: The Rise of Skywalker, Penoza: The Final Chapter, Onze Jongens in Miami en Mees Kees in de Wolken.

Eind april 2020 werd de Prime Video Store gelanceerd in Canada, Frankrijk, Italië, Spanje en Australië. Daarvoor was deze al beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

Het huren van een film kost rond de 5 euro, terwijl de aankoop van films 8 tot 17 euro kost.

Mike Hopkins, Senior Vice-President van Amazon Prime Video & Amazon Studios: "We hebben gezien hoezeer onze klanten het grote aanbod van nieuwe filmreleases waarderen die als koop of huur beschikbaar zijn op de Prime Video Store in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan, en daarom verheugt het ons om deze service vandaag uit te rollen in Nederland. 'De Prime Video Store brengt alle klanten van Amazon de nieuwste releases en blockbusters van de beste Amerikaanse filmstudio's en lokale filmproducenten als huur of koop, in aanvulling op het geweldige entertainment dat met een Prime lidmaatschap reeds beschikbaar is via Prime Video."

Prime Video Store is beschikbaar voor zowel niet-klanten als klanten die toegang hebben tot Prime Video. Prime Video is onderdeel van de dienst Prime van Amazon. Prime Video is sinds december 2016 beschikbaar in Nederland met films en series waaronderonder originele Amazon-content.

www.aboutamazon.com
www.primevideo.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie