Amazon Prime Video met vier Nederlandse titels 
10-11-2021 17:00:00 | Door: David de Jong | hits: 2206 | Tags:

In december 2021 brengt Prime Video in Nederland vier comedy- documentaire- en entertainmentformats, met in de hoofdrollen onder anderen Arjen Lubach, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Guido Weijers, Roué Verveer en de rapper Donnie (Donald Ellerström).

Het gaat om Comedy Club, Donnie op de Monnie, Over Grenzen en Dutch Wheels. Deze titels zijn een aanvulling op het aanbod aan films en series dat momenteel in Nederland via Prime Video beschikbaar is bij een (Amazon) Prime lidmaatschap van 2,99 euro per maand. 

In Comedy Club is te zien wat er gebeurt als je zes top-cabaretiers carte blanche geeft om hun eigen comedyshow te maken, zonder enige restrictie. Populaire Nederlandse cabaretiers als Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino Asporaat en Roué Verveer geven hun kijk op mens en maatschappij, opgenomen op hun favoriete podium in Nederland. De zesdelige serie, geproduceerd door NewBe, start op 3 december 2021.

In Donnie op de Monnie duikt de rapper Donnie in de jetset lifestyle van de rijken door mee te lopen in het leven van mensen die vaak al heel jong fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin. In dit programma is te zien hoe Donnie zich onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers om te kijken of het deze sterren echt alleen maar om het geld gaat of misschien om iets anders. Terwijl Donnie zich verwondert over het luxeleven van zijn gastheren en gastvrouwen geniet hij volop van hun enorme villa’s, peperdure auto’s, juwelen, designer kleding, tripjes naar Dubai en het schijnbaar zorgeloze bestaan dat daarbij lijkt te horen. Donnie op de Monnie wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf 1 december 2021 beschikbaar op Prime Video.

De vierdelige serie Over Grenzen onthult de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijze drugsindustrie. De serie verkent de ondergrondse strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels en onderzoekt hoezeer deze lucratieve bedrijfstak inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij. Het gevecht dat de drugshandel levert om Europa binnen te dringen, dwars door de havens en grenzen van Nederland en België heen, wordt in wereldwijd perspectief geplaatst en voert de kijker naar Mexico, Brazilië en Oostenrijk om te onderzoeken welke rol deze landen spelen in de productie- en distributieketen van drugs binnen de Benelux. Over Grenzen wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf 16 december 2021 te zien op Prime Video.

Dutch Wheels is een zesdelige realityserie over het Rotterdamse bedrijf Absolute Motors, een groeiend auto tuning bedrijf. Hier customizen teams van jonge toptalenten de meest exclusieve auto’s ter wereld voor hun belangrijke klanten. De camera reist de wereld over langs beroemde klanten als Rico Verhoeven, DJ R3HAB, Steven Bergwijn, Dionne Slagter (OnneDi), Justin Kluivert en Jessie Maya, die een diepe liefde voor supercars hebben. Deze serie wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf 7 december 2021 te zien op Prime Video.

Kaja Wolffers, Head of Content Acquisition Benelux voor Prime Video bij Amazon:“Ik verheug me op de samenwerking met Jacomien, Head of Dutch Originals, de Nederlandse Prime Video kijkers een fantastische selectie films en series te bieden, zowel internationaal titels als van eigen bodem.”

Jacomien Nijhof, Head of Dutch Originals voor Prime Video Benelux bij Amazon: “We zijn er op gericht om de broedplaats te zijn van lokaal talent en kunnen niet wachten om met de filmindustrie en partners samen te werken om de komende jaren onderscheidende, Nederlandse content van topniveau te brengen.”  

Chris Bird, Director Prime Video UK bij Amazon: “Met Kaja Wolffers en Jacomien Nijhof aan boord, zal ons contentaanbod sterker en sterker worden.”

Georgia Brown, Head of EU Originals bij Amazon Studios: “Het hebben van een lokaal team is waardevol. Ik ben dus ontzettend blij dat we een Dutch originals-team bouwen. Ik kan niet wachten tot alles tot wasdom komt.”

www.primevideo.com
www.amazon.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie