Amazon neemt MGM over
18-03-2022 14:30:00 | Door: David de Jong | hits: 1763 | Tags:

Amazon heeft voor 8,45 miljard dollar de filmstudio MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) overgenomen. De overname werd in mei 2021 aangekondigd, maar de effectuering wachtte op goedkeuring van onder meer Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

MGM past bij de ambitie van Amazon om op contentvlak een belangrijkere speler te worden. Het bedrijf is voor zijn klanten actief met Amazon Prime Video en produceert content via Amazon Studios. Via het label MGM is ook in Nederland de MGM-content al te zien via Prime Video.

MGM telt een catalogus van 4000 filmtitels en 17.000 afleveringen van televisieseries. Bekende MGM-titels zijn James Bond, Rocky, Robocop, Stargate, Romb Rider, Fargo, The Handmaid’s Tale, Vikings, Creed, Thelma & Louise, The Silence of the Lambs, The Magnificent Seven, en Raging Bull. De James Bond-titels zijn voor de helft in handen van EON Productions.

MGM werd in 1924 opgericht. Het bedrijf kent met name vanaf 1986 een roerige tijd met wisselende eigenaren en zelfs een failissement in 2010. Sindsdien was MGM in handen van de private equity-bedrijven Anchorage Capital, Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management en Owl Creek Investments die gezamenlijk de 8,45 miljard dollar incasseren.

MGM bestaat uit filmstudio’s (MGM, Orion Pictures, United Artists Releasing), televisieproductiebedrijven (Bigfish Entertainment, Evolution Media, Gato Grande Productions, Light Workers), gameproducenten en Amerikaanse tv-zenders (Epix en MGM HD). Van september 2007 tot november 2014 was MGM in Nederland ook actief met een televisiezender.

www.mgm.com
www.aboutamazon.com
www.primevideo.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie