Amsterdamse CapeRock ontwerpt voor Duitse Publieke Omroep
17-07-2018 11:55:21 | Door: | hits: 1655 | Tags:

Creatief bureau CapeRock uit Amsterdam heeft vier re-designs opgeleverd voor programma’s van de Duitse publieke omroepen ZDF en het internationaal georiënteerde Deutsche Welle. Voor alle vier de programma’s heeft CapeRock het visuele concept, het design, het motion design, de studio graphics en de muziek ontwikkeld. Door de samenwerking met deze partijen kleurt Nederlands motion design het Duitse televisielandschap.

Marco-Paul de Jeu, Partner & Strategy Director van CapeRock: "Onze ervaring is dat Duitsland steeds meer open staat voor modernisering en innovatie. Als Nederlandse partij hebben we het voordeel dat we met een frisse blik naar Duitse programma’s kijken. Verder werken we met een cultureel divers team bestaande uit zes verschillende nationaliteiten. Dit, in combinatie met de Nederlandse cultuur, zorgt voor een interessante brede visie en flexibiliteit in het werk dat we leveren."

In de designs is terug te zien dat de Duitse programma’s een stap nemen naar een gewaagder en meer uitgesproken uiterlijk. De essentie van de programma’s is gevisualiseerd in eenvoud, ondersteund door muziek.
In 2014 nam het bureau al het mobiele nieuwsplatform ZDF heute+ onder handen, gevolgd door de programma’s ZDF Mittagsmagazin, ZDF WISO, Deutsche Welle Tomorrow Today en MADE.

ZDF Mittagsmagazin

ZDF Mittagsmagazin is een nieuwsprogramma dat het nieuws verdiept na de ochtendheadlines. Het design is opgebouwd uit verschillende lagen wat staat voor de lagen van informatie waar ZDF mima door heen graaft om tot waarheden te komen.

ZDF WISO

WISO is het Duitse consumentenprogramma dat producten en diensten onderzoekt. Voor WISO is een design gemaakt dat dynamisch en flexibel is, zodat het helpt bij het creëeren van duidelijkheid en helderheid. 

DW MADE

MADE is het programma voor ondernemers en ondernemende mensen dat wordt uitgezonden in 161 landen in 9 verschillende talen door Deutsche Welle. Voor MADE is een eigentijds en stoer design ontwikkeld, waarbij door het uitvergroten van het woord MADE een sterk woordmark is neergezet. De nieuwe look, met de kleurrijke en uitgesproken graphics, is dat van een moderne businessmagazine. 

DW Tomorrow Today

Het wetenschapsprogramma Tomorrow Today neemt de toeschouwer mee in de fascinerende wereld van technologie en wetenschap. Tomorrow Today wordt uitgezonden in 161 landen in 4 verschillende talen. Het nieuwe design benadrukt de kracht van kennis en wetenschap door een spectrum aan kleuren en wetenschappelijke elementen terug te laten komen.

www.caperock.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie