Apple wordt actief in televisiemarkt met Apple TV+
26-03-2019 15:00:00 | Door: David de Jong | hits: 2163 | Tags:

Apple komt dit najaar met een eigen televisiedienst onder de naam Apple TV+. Apple zal eigen series en films produceren. Daarnaast zal het meer extern aanbod waaronder HBO Now, Showtime, DirecTV Now, Charter Spectrum, Playstation Vue, Optimum, Tastemade, Noggin, Suddenlink, CBS All Access, Eprix, Huli en Starz aanbieden. Dit zijn Amerikaanse merken die behoudens HBO niet in Europa actief zijn en waarvan rechten van exclusieve contentrechten veelal aan andere partijen zijn vergeven. Van de Europese content is Canal+ genoemd, alsmede Amazon Prime. Het Franse Canal+ is niet in Nederland actief.

Apple TV+ heeft de intentie dit najaar in meer dan 100 landen te starten; de kans is groot dat Nederland daarbij zit. Voor de eigen te produceren content hebben Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Jenifer Ariston, Reese Witherspoon en J.J. Abrams zich gecommitteerd aan Apple TV+ om documentaires en fictiereeksen te produceren.

Het externe aanbod zal vanaf mei 2019 via de al bestaande Apple TV app worden uitgerold. Apple wil via een applicatie de partij worden om amusement, films, sport, nieuws en meer te bekijken via de iPhone, iPad, Apple TV, Mac, smart-tv's en andere streaming apparaten.Daarbij kan ook content los worden afgenomen.

Netflix heeft aangekondigd geen onderdeel te worden van het Apple-aanbod. Veel is nog onbekend over de nieuwe diensten, de beeldkwaliteit, de prijzen van het aanbod, alsmede exacte lanceerdata zijn nog niet bekend gemaakt, wel dat Apple TV+ een reclameloze dienst zal zijn en in ieder geval via de eigen Apple-producten te zien zal zijn alsmede via smart-tv's waaronder die van Samsung, LG en Sony.

Naast Apple TV+ en het uitgebreidere Apple TV komt Apple in Nederland ook met Apple Arcade, een gamesdienst waarbij meer dan 100 games worden aangeboden tegen een nog bekend te maken abonnementsbedrag.

Andere diensten zoals Apple News+ komen vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. Apple News+ is in de Verenigde Staten en Canada per direct gestart met 300 tijdschriften en enkele kranten die met een abonnement voor circa 10 Amerikaanse Dollar per maand beschikbaar komen. Eind dit jaar zal Apple News+ ook in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komen; wanneer en of er een uitrol naar andere Europese landen zal komen, is nog onbekend. In Nederland is Blendle actief op dit gebied.

Deze zomer zal Apple verder met Apple Card komen in samenwerking met Mastercard en Goldman Sachs als creditcard. Aangezien creditcardgebruik in Nederland anders is dan in Noord-Amerika is de vraag of en wanneer deze dienst beschikbaar komt.

www.apple.com/nl/apple-tv-plus

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie