Arjan Pomper Managing Director Global Entertainment ITV Studios
11-01-2022 12:27:00 | Door: David de Jong | hits: 1162 | Tags:

Arjan Pomper is per direct aangesteld als Managing Director, Global Entertainment van ITV Studios. De ITV Studios catalogus bestaat uit 285 unieke formats, waaronder enkele van de grootste shows ter wereld, zoals The Voice, Love Island, The Chase, I Am A Celebrity Get Me Out Of Here!, Come Dine With Me en nieuwere titels zoals Rat in the Kitchen, Sitting on a Fortune en Walk The Line.

Global Entertainment is verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en exploitatie van de non-scripted formats van ITV Studios. ITV Studios nam in 2015 Talpa Media over en integreerde dit bedrijf (en de formats) begin 2020 bij ITV Studios.

Als Managing Director rapporteert Arjan Pomper rechtstreeks aan David McGraynor, Chief Operating Officer van ITV Studios en zal nauw samenwerken met de belangrijkste stakeholders om te zorgen voor het laten groeien van ITV Studios’ Global formats business.

Arjan Pomper startte in september 2020 toe bij de Global Entertainment-divisie als Chief Operating Officer en leidt sinds oktober vorig jaar het bedrijf samen met Kim Dingler. Kim zal haar rol als Chief Commercial Officer voortzetten als onderdeel van het Global Entertainment-management.

De aangestelde Managing Director Global Entertainment van ITV Studios heeft uitgebreide ervaring in verschillende internationale leiderschapsrollen in de media- en contentindustrie, waaronder bij het media- en communicatiebedrijf Dentsu als CEO van Nederland, Midden-Oosten en Afrika en CEO van Dentsu België. Arjan Pomper was ook medeoprichter van verschillende media- en contentbedrijven, waaronder AMPN, een content- en productiebedrijf in Sub-Sahara Afrika.

Arjan Pomper: “De formats- en content business maakt een aantal interessante ontwikkelingen door en in de afgelopen periode heb ik gezien dat de vraag naar de beste entertainment content nog nooit zo groot is geweest. Nu, in de rol van Managing Director, kijk ik er naar uit om samen met het ITV Studios team, de producenten en onze partners te blijven werken aan de mooiste, meest krachtige en toonaangevende shows, die we over de hele wereld distribueren!” 

David McGraynor, COO van ITV Studios: "Ik ben verheugd dat Arjan deze positie heeft aanvaard. Global Entertainment speelt een sleutelrol in de groeiende ITV Studios’ Global formats business en ik ben ervan overtuigd dat het onder Arjan Pomper's leiderschap zal blijven voortbouwen op het fantastische succes dat het tot nu toe heeft bereikt."

www.itvstudios.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie