Arthouse filmdienst Sooner lanceert in Nederland
29-04-2021 12:34:00 | Door: David de Jong | hits: 1614 | Tags:

Het Europese streamingplatform Sooner is voortaan ook in Nederland beschikbaar. Het richt zich tot alle filmliefhebbers die houden van arthouse films en documentaires. Sooner brengt bioscoopreleases en arthousefilms als Midnight in Paris en Pans Labyrinth tot documentaires zoals Blackfish en Winnie. Met Sooner zijn films te zien die internetionale prijzen hebben gewonnen, klassiekers, genrefilms en documentaires uit de hele wereld, maar ook kinder- en animatiefilms. Sooner concurreert met streamingdiensten als Cineart en Cinetree die zich ook op arthouseproducties richten
 
Sooner startte eind augustus 2020 in België als voortzetting van UniversCiné Belgium. Dit was een initiatief van onafhankelijke Belgische producenten en distributeurs, ontstaan in 2008 samen met zijn partner UniversCiné France. Sooner in Nederland wordt vanuit de Belgische tak gelanceerd. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland startte Sooner ook in augustus 2020.

De catalogus van Sooner bevat 1.500 films van alle verschillende genres en deze zijn met een abonnement te bekijken of zijn los te huur of te koop. Elke week worden daar films aan toegevoegd. Daarmee is Sooner uniek in Nederland. Vanaf 2022 is het de bedoeling om een selectie Europese series aan te bieden. 

Maxime Lacour, CEO van Sooner: “Om de onafhankelijke cinema binnen en buiten Nederland te promoten en te eren, was het essentieel om een alliantie op te richten tussen de verschillende Europese spelers die betrokken zijn bij de VOD-sector. Dat is gebeurd! Sooner brengt films van meer dan 300 Europese producenten, sales agents en distributeurs onder één label samen.”

Vergezeld van een marketingcampagne onder het motto Stream Beyond Mainstream, richt Sooner zich tot een nieuwsgierig publiek dat op zoek is naar alternatieven voor de grote, mainstream streamingdiensten. 

Pierre Berger, marketing en operationeel manager van Sooner: “Ons gepassioneerde publiek vindt bij ons zowel uitdagende als ontspannende en toegankelijke films. Onze redactionele lijn zet zich af tegen de grote generalistische platformen. Sooner wil Europees, artistiek, multicultureel, open en onafhankelijk zijn. Sooner nodigt niet alleen de kijker uit om buiten de grenzen te streamen, maar Sooner opent en doorkruist juist die grenzen en creëert daarmee een uitnodiging tot openheid en diversiteit.”

Sooner is niet alleen een video-on-demand (VOD)-dienst, maar ook een speler die zich inzet voor de promotie van de Nederlandse, Europese en internationale cinema. Sooner wil in Nederland een alternatieve kijk op cinema bieden, maar ook helpen bij de verspreiding en ondersteuning van een onafhankelijke filmcultuur.

Een Sooner-abonnement is toegankelijk in heel Europa. Sooner werkt zowel met de website alsmede apps, maar ook met Airplay en Chromecast.  Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 7,99 euro per maand; studenten betalen 6,99 euro per maand. Een film kan vanaf 2,99 euro worden gehuurd en vanaf 5,99 euro worden aangekocht.

www.sooner.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie