Azerion neemt video-uitgever Zoomin over
28-10-2019 15:23:30 | Door: Saskia van Weert | hits: 2630 | Tags:

Azerion heeft Zoomin overgenomen van Modern Times Group MTG AB. Zoomin produceert elke maand 220 video's die een breed scala aan onderwerpen beslaan, voornamelijk gemaakt voor de Generatie Z-doelgroep.

Hiervoor gebruiken ze een leger aan freelance videojournalisten en andere contentmakers. Zoomin heeft kanalen met onder andere gaming, e-sport, entertainment en milieunieuws. De content wordt in tien talen gedistribueerd via YouTube, social media en klanten van Zoomins. In totaal zorgt dit voor meer dan 3 miljard views per maand.

Erol Erturk, Vice President Content and Strategic Partnerships Azerion: “Content is een cruciaal onderdeel van ons vertrouwde ecosysteem, dus deze acquisitie is belangrijk voor ons. De video’s van hoogwaardige kwaliteit vormen een aanvulling op onze gamingcontent, die iedere maand al door 180 miljoen mensen wordt gespeeld. Deze acquisitie is een belangrijke aanwinst in ons portfolio, waarmee we merken en uitgevers helpen om hun doelgroep nog beter te bereiken.”

De acquisitie breidt Azerions ecosysteem uit met meer dan tweeduizend uitgevers wereldwijd. Deze contenteigenaren kunnen nu de technologie en de services van Azerion gebruiken om hun advertentiestrategie te optimaliseren, en de omzet te maximaliseren.

Roger Lodewick, CEO van Zoomin: “Zoomin is een geweldig concept om een moeilijker bereikbaar publiek betrokken te krijgen. Azerions kennis van content, hun ad-tech expertise en relaties met uitgevers geven ons de perfecte combinatie van vaardigheden om Zoomin naar een hoger niveau te tillen.”

Meer dan 100 werknemers, van wie 85 in Amsterdam, gaan als onderdeel van de transactie deel uitmaken van Azerion in Amsterdam.

www.azerion.com
www.zoomin.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie