BBC First treedt toe tot Screenforce
11-04-2022 11:41:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1015 | Tags:

BBC First treedt toe tot Screenforce, de marketingorganisatie van de Nederlandse televisiezenders. Met deelname in Screenforce wordt BBC First voortaan ook vertegenwoordigd in Stichting KijkOnderzoek en neemt het kanaal ook deel aan de verschillende innovatieprojecten, onderzoeken en andere activiteiten van Screenforce.

BBC First zal ook deelnemen in de verder vorm te geven Stichting National Media Onderzoek, waarin de zender ook gemeten en gerapporteerd zal worden. Talpa Network (Talpa Media Solutions) verzorgt sinds 1 januari 2020 de reclameverkoop van BBC First in Nederland voor BBC Studios.

De op Nederland gerichte versie van BBC First zendt Nederlands ondertitelde drama- en crimeseries onderbroken door Nederlandse reclames uit onder de vleugels van BBC Studios, de commerciële tak van de publieke Britse omroep BBC.

BBC Studios werkt voor de zender sinds 1 januari 2021 als gevolg van de Brexit met een Nederlandse uitzendlicentie via de Nederlandse entiteit Worldwide Channels Europe. Deze entiteit is in feite een brievenbus-BV. Op soortgelijke wijze werkt BBC Studios met uitzendlicenties voor verschillende versies van BBC Earth, BBC Earth, BBC Entertainment en BBC Brit. voor BBC One, BBC Two en BBC World News hebben BBC Studios en BBC Global News uitzendlicenties in Luxemburg.

Arran Tindall, Senior Vice President Key Markets EMEA, BBC Studios: "BBC First is de thuisbasis van premium en bekroonde Britse dramaseries en is volledig gelokaliseerd voor ons Nederlandse publiek. Nederland is een belangrijke markt voor ons en we zijn verheugd dat deze nieuwe overeenkomst met Screenforce onze voortdurende inzet om het publiek en onze partners in de markt te bedienen zal versterken."

Kijkcijfers

Michel van der Voort, directeur van Screenforce: “BBC First is een welkome aanvulling op het Nederlandse televisielandschap met programma’s die zo kenmerkend zijn voor de BBC en Britse drama. Het is een goede ontwikkeling dat alle partnerzenders van Talpa Network en van Ad Alliance zelf ook bij Screenforce zijn aangesloten en zo onderdeel zijn van onze marketingactiviteiten.”

Naast BBC First zijn Ster (als reclameverkoopbedrijf van de NPO), RTL Nederland (Ad Alliance), Talpa Media Solutions (Talpa Network), ORN, AT5, Paramount Central & Northern Europe and Asia (voorheen ViacomCBS), The Walt Disney Company, Discovery Network Benelux (Warner Bros. Discovery), Ziggo Sport (VodafoneZiggo), Xite, NBCUniversal en AETN.

www.screenforce.nl
www.bbcbenelux.com
www.bbcstudios.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie