BET en Vice stoppen lineaire zenders en worden on demand in Verenigd Koninkrijk
07-04-2021 18:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1441 | Tags:

Black Entertainment Television (BET) en Vice stoppen in het Verenigd Koninkrijk met hun lineaire uitzendingen. De bedoeling is dat de content van deze matig bekeken lineaire zenders voortaan via de on demand-platforms beschikbaar zal komen.

BET startte op 27 februari 2008 met zijn Britse uitzendingen en wordt ook in Ierland gedistribueerd. De zender kent ook distributie in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Korea. BET bestaat sinds 1983 in de Verenigde Staten en Canada en kwam in 2001 in handen van ViacomCBS. De zender richt zich vooral op de Afro-Amerikaanse gemeenschap met muziek (rap, R&B, jazz) alsmede series, shows en films. De Britse versie van BET kent geen eigen content, maar zendt de content van de Amerikaanse en Canadese versie uit. De content van BET zal worden ondergebracht bij Pluto, de gratis on-demand-dienst van ViacomCBS. Deze dienst is in Nederland nog niet gelanceerd.

Naast de Britse versie van BET bestaat er nog een Franse versie van BET, die op 17 november 2015 de uitzendingen startte. Deze zender blijft bestaan.

Vice stopt in navolging van Nederland en Vlaanderen eind april 20211 met haar Britse versie. In het Verenigd Koninkrijk is Vice een joint venture van Vice TV en Sky (Comcast). Vice UK behaalde zeer matige kijkcijfers en zond net als de Nederlandse versie programma's voor millennials uit. De content zal wel via de site en app van Vice TV beschikbaar blijven. Naast de Amerikaanse versie van Vice blijft de zender vooralsnog wel actief in markten als Frankijk, Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië en India.

www.betintl.co.uk
www.pluto.tv
www.viacomcbsemeaa.com
www.vicetv.com
www.vice.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie