Baantjer het begin verkocht aan buitenland
04-06-2020 10:11:58 | Door: Saskia van Weert | hits: 1293 | Tags:

De serie Baantjer het begin is verkocht aan Walter Presents (VK), AMC (Spanje & Portugal), Russian Report (Rusland), RTP (Portugal) en SBS (Australië). Gesprekken over de releases in de VS en diverse andere landen zijn nog gaande. Eerder werd al naar buiten gebracht dat VTM de rechten in België heeft gekocht.

De gelijknamige speelfilm kreeg recentelijk een Silver Remi Award in de categorie Crime Drama van het WorldFest-Houston International Film Festival uitgereikt.

De serie gaat over de beginjaren van rechercheur Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra, op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan. Dan krijgt De Cock een nieuwe partner toegewezen: Andy Ruiter, vertolkt door Yannick Jozefzoon, overgeplaatst vanuit de Bijlmer.

De cast bestaat verder onder anderen uit Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Ryanne van Dorst, Jelka van Houten en Loes Luca.

De serie is geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films en geregisseerd door Arne Toonen en Lourens Blok. Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs Römer en Peter Römer. De reeks wordt gecoproduceerd door FBO. De serie is in Nederland te zien op Videoland en werd uitgezonden op RTL 4.

www.videoland.com
www.rtl4.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie