Banijay Benelux Scripted produceert dramaserie Bonnie & Clyde voor Videoland
06-10-2021 09:28:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1932 | Tags:

Banijay Benelux Scripted - voorheen EndemolShine Scripted - heeft een dramaserie geproduceerd voor Videoland. Bonnie & Clyde, een vierdelige miniserie, is vanaf donderdag 4 november 2021 in zijn geheel op het streamingplatform te zien.

Voormalig GTST-actrice Dilan Yurdakul, die de serie heeft bedacht en mede-geschreven, speelt samen met Yannick Jozefzoon de hoofdrol. De Videoland Original is geregisseerd door Arne Toonen, die tevens verantwoordelijk is voor het scenario samen met Sarah Offringa.

Bonnie & Clyde gaat over twee jonge, onstuimige geliefden en hun gewelddadige zoektocht naar vrijheid. De serie is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van de Nederlandse Bonnie & Clyde, het gangsterduo dat in februari 2014 het hele land in de ban hield. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes en Murat Toker.

Gerd Jan van Dalen, producent Banijay Benelux Scripted: “Bonnie & Clyde is geïnspireerd op de gebeurtenissen uit het echte leven van dit veelbesproken duo. Iedereen in Nederland werd destijds gegrepen door dit originele en onvoorspelbare verhaal. De groeiende populariteit omtrent waargebeurde verhalen en de enorme drive en urgentie van Dilan om dit verhaal te vertellen heeft geresulteerd in deze miniserie. We denken dat de kijker de spanning in dit drama als nooit tevoren zal ervaren.” 

Bonnie & Clyde is een productie van Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media en wordt wereldwijd gedistribueerd door Banijay Rights.

www.banijaybenelux.com
www.endemolshine.nl
www.videoland.nl
www.rtl.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie