Banijay Benelux is opgericht: Peter Lubbers wordt CEO
28-07-2020 15:12:00 | Door: David de Jong | hits: 3664 | Tags:

Banijay Benelux is opgericht. Daarin zijn de EndemolShine, Zodiak Nederland en dochterbedrijven Simpel Media, NL Film, TVBV en Human Factor ondergebracht. De belangrijkste producties van deze bedrijven zijn Expeditie Robinson, Big Brother, Op1, M, Hunted, Goede Tijden Slechte Tijden, Penoza, Temptation Island, All You Need is Love, Familie en Liefde voor Muziek. Ook worden de productie en liveregistraties van de pogramma's van Fox Sports Nederland verzorgd.

Peter Lubbers is afkomstig van Concept Street, dat onderdeel is van MGM en door Peter Lubbers en Roy Aalderink is opgericht. Daarvoor had Lubbers onder meer directiefuncties bij SBS Broadcasting, AVRO, Zodiak Nederland en RTL 7.

De vorming van Banijay Benelux volgt op de overname van EndemolShine op 3 juli 2020. Boudewijn Beusmans heeft besloten EndemolShine Nederland te verlaten op 30 november 2020. Hij was sinds 2015 CEO van EndemolShine Nederland en sinds 2018 ook Chairman Northern Europe.Sophie Turner Laing heeft op 10 juli 2020 als CEO van EndemolShine Group het bedrijf verlaten. Marco Bassetti heeft de rol als CEO van Banijay overgenomen. Op groepsniveau zal het merk Banijay leidend worden.

Marco Bassetti, CEO van Banijay: “Terwijl we onze activiteiten in de regio opschalen, wilden we een leider verwelkomen die de lokale industrie begrijpt, bekend is met de talrijke klanten en kan samenwerken met onze labels om te zorgen voor creatieve uitmuntendheid en leidende posities in hun respectievelijke markten. Peter Lubbers heeft de ondernemersgeest waarop ons bedrijf is gebouwd en de vasthoudendheid om daar voor ons een succesvolle operatie te leiden. Het team wil ook graag Boudewijn bedanken voor zijn ongelooflijk waardevolle bijdrage aan het bedrijf. Hij laat een sterk merk achter met een ongeëvenaardd track record.”

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Banijay, waar we in de hele Benelux over een rijke en uitgebreide collectie productie labels, genres, formats en talent beschikken. Met samenwerking als prioriteit gaan we er met elkaar aan werken om het aanbod te optimaliseren met behoud van identiteit en eigenheid, terwijl we inspireren, entertainen en de beste verhalen naar ons publiek brengen."

Boudewijn Beusmans, vertrekkend CEO EndemolShine Nederland: “Het was een voorrecht om de afgelopen vijf jaar CEO van EndemolShine Nederland te zijn en in mijn rol als Chairman Northern Europe zo nauw samen te werken met de teams in Duitsland en Scandinavië. Ik kijk terug op vijftien bijzonder mooie en leerzame jaren bij EndemolShine en ik ben blij met alle kansen die ik heb gekregen. Voor mij is het nu tijd voor een volgende fase in mijn carrière en ik geloof dat die uitdagingen in een nieuwe omgeving zijn. Met haar creatieve en getalenteerde team heeft EndemolShine een ongelofelijk sterke marktpositie, en heeft na de overname door Banijay Group een buitengewoon mooie en opwindende ontwikkeling voor de boeg. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot nieuwe formats en programma’s die kijkers wereldwijd gaan veroveren. Ik wens Peter Lubbers alle goeds en veel plezier bij deze mooie grote creatieve familie.”

De afgelopen weken heeft Banijay ook CEO's (her)benoemd voor Banijay France (Francois de Brugada, was sinds 2015 al CEO), Banijay Iberia (Pilar Blasco, was sinds 2015 CEO van EndmeolShine Iberia) terwijl Paolo Bassetti de CEO blijft van Banijay Italia en  daarmee opnieuw CEO van EndemolShine Italia is, dat hij in 2018 verliet voor Banijay. Paolo Bassetti is de broer van Banijay CEO Marco Bassetti. Cathy Payne is bij Banijay bevestigd in haar rol als CEO van de distributietak waar zij sinds april 2020 de leidinggevende van is. Ze is afkomstig van EndemolShine.

Zie ook:
- EndemolShine officieel overegnomen door Benijay; Marco Bassetti CEO

- Banijay neemt EndemolShine over

www.banijay.com
www.endemolshine.com
www.endemolshine.nl
www.zodiaknederland.nl
www.simpelmedia.nl
www.nlfilm.tv
www.tvbv.nl
www.humanfactortv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie