Belgische Proximus begint met adresseerbare televisiereclame
18-12-2019 15:19:00 | Door: David de Jong | hits: 2262 | Tags:

De Belgische telecomoperator Proximus gaat adresseerbare televisiereclame implementeren. Hiertoe heeft het een overeenkomst gesloten met Régie Média Belge (RMB). RMB is in handen van de Franstalige publieke omroep RTBF en verzorgt voor zowel de RTBF als voor commerciéle radio- en televisiezenders en websites de verkoop van reclame in Franstalig België.

Proximus is zowel in Vlaanderen als Franstalig België actief. In eerste instantie zal de techniek alleen in Franstalig België worden geïntroduceerd. Proximus kijkt ook naar een lancering van adresseerbare televisie in Vlaanderen.

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal RMB gebruikmaken van het platform van Proximus om gerichte tv-campagnes te lanceren. Met de gerichtte televisiereclames kunnen verkopers van reclamezendtijd zich volgens Proximus richten op profielen waarin de interesses van kijkers/abonnees zijn vastgelegd. Proximus zal de adresseerbare reclamevensters aanbieden op al haar platforms, dus via televisie, pc en smartphone, zowel lineair als met replay/on demand. De officiële lancering is voorzien in het eerste kwartaal van 2020. Eerder hebben Proximus en RMB al de adresseerbare reclame getest.

Volgens RMB en Proxmius maakt de nieuwe techniek het ook makkelijker voor adverteerders om regionaal te adverteren en adverteerders die een zeer specifieke doelgroep wensen te bereiken. Voor de kijker hoopt Proximus dat die leidt tot een meer relevante kijkervaring die beter is afgestemd op zijn interesses.
 
Massimo Papa, Deputy General Director van RMB: "We zijn zeer tevreden dat we eindelijk deze mijlpaal kunnen aankondigen, en we bedanken de teams bij Proximus. We zijn ervan overtuigd dat deze technologie, die volledig in lijn is met onze merkpositionering Be Remarkable, een boost zal geven aan de creatieve ideëen in onze sector, en een goede voorbereiding vormt op een wereld van minder maar betere reclame."

Yves Gérard, CEO van RMB: "De modellen van tv-reclame waar we van oudsher mee werken en die de basis vormen van onze commerciële modellen van vandaag, evolueren en worden verdrongen. De technologie die Proximus ontwikkelt, is het juiste antwoord van de sector op deze evolutie, en ik kijk ernaar uit om met RMB een van de pioniers van addressable advertising te zijn in België."

Bart Swimberghe, Head of Proximus Smart Advertising: "Dit is een belangrijke stap in het aanbieden van addressable tv en we zijn zeer tevreden dat we die kunnen zetten in samenwerking met RMB. Het gaat om een primeur voor Franstalig België, en we hebben de ambitie om in de nabije toekomst ons aanbod uit te breiden naar het hele land."

Proximus is de nationale telecomoperator van België met circa 1,64 miljoen televisie-abonnees.

www.proximus.com
www.rmb.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie