Big Brother 2021 wordt Vlaams-Nederlandse productie
23-07-2020 22:58:00 | Door: David de Jong | hits: 2239 | Tags:

Big Brother zal in 2021 terugkeren bij RTL 5, na bijna 15 jaar afwezigheid. De Nederlandse terugkeer van het wereldberoemde realityprogramma geschiedt in de vorm van een Vlaams-Nederlandse productie, waarbij RTL Nederland zal samenwerken met de televisietak van Telenet waar de zenders Vier, Vijf en Zes deel van uitmaken.

In Big Brother worden wildvreemde mensen opgesloten in een huis, 100 dagen lang, Zij kunnen niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen worden ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bekeken en beoordeeld door kijkers.

Peter van der Vorst, directeur content bij RTL Nederland: "Big Brother is in de huidige tijdgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door socialmedia is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen. We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen? Als mensen naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten. Dat maakt deze nieuwe Big Brother tot een interessant experiment voor verschillende perspectieven en alle generaties."

Big Brother heeft zowel in Nederland als Vlaanderen zes reguliere edities gekend bij het toenmalige Veronica (in 1999 en 2000 als onderdeel van RTL Nederland), Yorin (in 2001 en 2002 als onderdeel van RTL Nederland) en Talpa TV (in 2005 en 2006), waarna het programma in Nederland verdween. In Vlaanderen werd Big Brother bij KanaalTwee (van 2000 tot 2006) uitgezonden, dat vandaag als Q2 bekendstaat en onderdeel is van DPG Media. In veel andere landen is Big Brother nog lang door blijven bestaan.

Het idee kwam uit de stal van John de Mol (en Paul Römer) die bij de start van Big Brother samen met Joop van den Ende, eigenaar/oprichter was van het toenmalige Endemol. In 2000 verkochten John de Mol en Joop van den Ende, Endemol dat in 2015 opging in EndemolShine dat op haar beurt sinds kort onderdeel is geworden van Banijay.

Big Brother 2021 zal worden geproduceerd door EndemolShine Nederland. Ten behoeve van het Vlaamse deel wordt samengewerkt met productiemaatschappij Lecter Media van Jan Segers en Guy Goedgezelschap.

De producenten zijn gestart met de zoektocht naar geschikte kandidaten voor de 2021-editie.

www.bigbrother2021.com
www.endemolshine.nl

www.lectermedia.com
www.rtlnederland.nl
www.vier.be
www.vijf.be
www.zes.beVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie