BrandDeli-zenders hebben succesvol jaar achter de rug
09-01-2018 11:38:25 | Door: | hits: 2442 | Tags:

BrandDeli heeft 2017 succesvol afgesloten. BrandDeli realiseerde een groei in marktaandeel van 8 procent in daytime en 12 procent in primetime. Er werden meerdere kijkcijferrecords gerealiseerd en kidszender Nickelodeon was wederom marktleider.

Allard Ruyl, CEO van BrandDeli: “In 2017 zagen wij een groei in eyeballs op de platformen in ons portfolio en daar zijn wij ontzettend trots op. Het succes van de merken van onze aandeelhouders en partners staat aan de basis van het succes van BrandDeli. Dankzij een groeiende kijktijd naar onze merken verbetert onze concurrentiepositie en bieden wij een nog aantrekkelijker portfolio aan onze adverteerders.”

BrandDeli’s tv-zenders realiseerden in 2017 een primetime marktaandeel van 11,2 procent in de doelgroep 20-49 jaar, een groei van 12 procent ten opzichte van 2016. Over de hele dag bedroeg het marktaandeel 18,1 procent, wat een groei van 8 procent betekent. Voor 6 zenders uit het portfolio was 2017 een recordjaar: 24Kitchen, BBC First, Comedy Central, FOX Sports, ID en Spike behaalden afgelopen jaar het hoogste 20-49 marktaandeel ooit. Kidszender Nickelodeon behield - mede dankzij het succes van lokale producties zoals De Ludwigs - de marktleiderspositie met een marktaandeel van gemiddeld 18,0 procent in de jonge doelgroep 6-12 jaar.

Op programmaniveau waren er eveneens kijkcijferrecords. The Roast of Giel Beelen was met 714.000 kijkers het bestbekeken programma ooit op Comedy Central, FOX Sports 1 behaalde met 926.000 kijkers een kijkcijferrecord met de Eredivisiewedstrijd Ajax-PSV en op Eurosport trok de huldiging van Tom Dumoulin als winnaar van de Giro d’Italia 1 miljoen kijkers, het hoogste kijkersaantal ooit voor Eurosport.

Ten slotte was er ook online succes: het aantal online video-impressies verdubbelde ten opzichte van 2016.

Bron: Stichting KijkOnderzoek (SKO). Alle cijfers zijn inclusief uitgesteld kijken.

www.branddeli.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie