Brenda Smith: RTL-overname Talpa Network levert verschraling op
28-10-2021 13:40:00 | Door: David de Jong | hits: 1793 | Tags:

Brenda Smith is geen voorstander van de overname van Talpa Network door RTL Group. Dat vertelde de Cross Media Vrouw van het jaar 2021 en Director Marketing & Consumer Experience bij AS Watson bij Marketing Report Radio op New Business Radio. AS Watson is het bedrijf achter de merken Kruidvat en Trekpleister. Brenda Smith is ook bestuurslid van bvA.

Nederlands MediaNetwerk heeft een aantal spelers gevraagd hoe deze aankijken  tegen de overname van Talpa Network door RTL Group en het onderbrengen van Talpa Network bij RTL Nederland om zo één groot mediabedrijf te worden  De casus ligt voor bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die daar een oordeel over moet vormen. Tot 25 oktober 2021 konden belanghebbenden hun zienswijze indienen. Eerder reageerden de bvA en PMA op de kwestie.

Brenda Smith: "Wat ik best zorgelijk vind, is dat we straks ruwweg nog twee aanbieders hebben als het gaat over televisie. Ik denk niet dat dat goed is, noch voor de consument, dat levert toch verschraling op van aanbod, maar ook niet voor de adverteerder. Want wie kun je nog waar bereiken? Je komt recht in de armen eigenlijk van digitale opties die ook niet zaligmakend zijn. Ik denk dat er genoeg adverteerders zijn die de ACM willen voorzien van de argumentaties waarom dit niet per se een verstandige keuze is. Via de bvA zien we de belangen van adverteerders goed vertegenwoordigd. De bvA geeft ook goed aan waarom we denken dat er ook andere scenario's denkbaar zijn."

Het hele interview is hier te beluisteren.

Marketing Report Radio op New Business Radio is elke tweede maandag van de maand live te beluisteren en nadien als podcast.

www.aswatson.com
www.rtlgroup.com
www.rtlnederland.nl
www.talpanetwork.com
www.acm.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie