Bruut Amsterdam produceert Prijs van de Jonge Jury
04-06-2020 16:30:00 | Door: David de Jong | hits: 1428 | Tags:

Bruut Amsterdam produceert de online televisie-uitzending van de Prijs van de Jonge Jury 2020. Door de coronamaatregelen is er geen uitreiking in TivoliVredenburg, maar een online uitreiking. Ruim 10.000 jongeren stemden op hun favoriete jeugdboeken, waarna Match van Buddy Tegenbosch als winnaar uit de bus kwam.
 
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor deze negentiende editie werden de leerlingen uitgedaagd om één of meer Leestips te lezen, die waren aangedragen door tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 8 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2019. Naast de winnende titel Match van Buddy Tegenbosch waren ook De executie van Daniëlle Bakhuis en Room Service van Maren Stoffels genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking kan worden teruggekeken via de website.

Naast de Prijs van de Jonge Jury 2020 werd op 3 juni 2020 ook de Jonge Jury Debuutprijs 2020 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Astrid Boonstoppel won de prijs met haar boek Dit is hoe het ging.

Bruut Amsterdam ontwikkelde in een nauwe samenwerking met Passionate Bulkboek een digitaal alternatief voor de fysieke dag in TivoliVredenburg.
 
Het programma betrof een 60 minuten durende live-show, uitgezonden op YouTube. Met optredens van Daan Boom, Juvat Westendorp en publieksinteractie: door het publiek via een virtuele tribune een onderdeel te maken van het programma.
 
Bruut Amsterdam was verantwoordelijk voor het concept, de vormgeving en de volledige (technische) productie.

Deniz Alkaç, producent bij Bruut Amsterdam. "Toen we van Passionate Bulkboek de vraag kregen of we in een zeer korte tijd hun fysieke programma konden omschrijven naar een digitale variant, waren we direct enthousiast. Het ligt in onze natuur om vanuit verschillende mediatypen en doelgroepen, bijzondere en passende content te bedenken en te produceren."

www.bruut.amsterdam
www.jongejury.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie