Canal Digital lanceert Smart TV App
14-11-2018 10:09:47 | Door: | hits: 3570 | Tags:

Canal Digitaal maakt tv-kijken zonder tussenkomst van een ontvanger/settopbox mogelijk. Met de Canal Digitaal TV App kunnen klanten al tv-kijken op hun mobiele telefoons en tablets, nu lanceert Canal Digitaal ook de Smart TV App, die toegang geeft tot lineaire en non-lineaire tv-content zonder de tussenkomst van een settopbox. De Smart TV App biedt alle interactieve functies als Begin Gemist, Live TV pauzeren, 7 dagen terugkijken en on demand kijken. De Smart TV App is te downloaden in de appstore van je Samsung- of LG-smart-tv.

De app is hybride en daardoor geschikt voor satellietontvangst en internetontvangst en werkt als een virtuele settopbox. Het biedt dezelfde gebruikersinterface en interactieve functies als de M7-ontvangers zonder dat er extra hardware nodig is. De (pay-tv- en free-to-air-)satellietkanalen worden ontvangen via de geïntegreerde DVBS2-tuner en de CI+-module van Canal Digitaal, terwijl interactieve diensten het tv-scherm via internet bereiken.

Christiaan Puper, Managing Director van Eviso “Met de Smart TV App behoort gedoe met moeilijke installaties of ontvangers, het netjes wegwerken van allerlei kabels of het gebruiken van meerdere afstandsbedieningen nu eindelijk tot het verleden. Onze klanten beschikken vanaf nu over een en dezelfde interface, ongeacht het scherm waarop ze televisiekijken.”

Andrei Noppe, EVP Technical Operations van M7 Group: “Hiermee maken we een belangrijke stap in onze strategie om de ervaring centraal te stellen in plaats van de techniek of de infrastructuur. Het gaat erom onze klanten een betere, geïntegreerde tv-ervaring te bieden, ongeacht het scherm dat ze gebruiken en ongeacht welke tv-content ze kijken.”

Op dit moment is de Smart TV App beschikbaar voor Samsung- en LG-smart-tv’s.

Andrei Noppe: “We zijn op dit moment bezig om de Smart TV App ook op smart-tv’s van andere aanbieders beschikbaar te maken.”

Klanten van Canal Digitaal kunnen direct gebruikmaken van de Smart TV App door deze te koppelen met de mobiele Canal Digitaal TV App op de mobiel of tablet. Consumenten die nog geen klant zijn van Canal Digitaal kunnen de Smart TV App 30 dagen gratis proberen.

www.canaldigitaal.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie