Canal+ Series op Nederlandse markt geïntroduceerd
09-12-2020 16:57:00 | Door: David de Jong | hits: 2558 | Tags:

Met de introductie van Canal+ Series is het merk Canal+ na een afwezigheid van ruim 14,5 jaar terug op de Nederlandse markt. Canal+ Series biedt vooral Europese kwaliteitsseries on demand.

Canal+ Series is op 12 oktober 2020 van start gegaan. Daarbij wordt regelmatig recent geproduceerde content toegevoegd aan het aanbod. Zo is sinds  1 december 2020 de Franse hitserie Baron Noir te zien. Naast Baron Noir worden ook de Franse hitserie Spiral en de Deense misdaadserie When the Dust Settles toegevoegd aan het aanbod. 

De providers Canal Digitaal en Online.nl zijn met de overname van M7 Group sinds september 2019 in handen gekomen van Canal+, een dochter van Vivendi waar ook bedrijven als Havas, Universal Music Group, Gameloft en DailyMotion onder vallen. M7 Group is inmiddels omgedoopt tot Canal+ Luxembourg. Een woordvoerder heeft aangegeven dat het op dit moment niet de ambitie is om meer met het merk Canal+ te doen in Nederland.

Canal+ Series is te zien via het aanbod van Canal Digitaal dat te zien is via satelliet en via de providers Online.nl, Freedom Internet, FiberNow, Glasnet, ONVI, XS Provider, Cambrium, Change= en Tweak.

Canal+ is in Frankrijk met Studio Canal de belangrijkste producent van films en aanbieder van video-on-demand, lineaire televisiezenders en betaaltelevisieplatforms. Canal+ Series bestaat in Frankrijk sinds 2013 zowel als televisiezender en als merk voor series on demand. In Polen bestaat het merk als Canal+ Seriale. Naast Canal+ Series biedt Canal Digitaal ook een on demand-aanbod aan onder de naam Canal VOD. 

Christiaan Puper, Vice-president country manager Benelux bij Canal+ Luxembourg: "We zien bij de consument groeiende interesse naar Europese series, zoals bijvoorbeeld Deense dramaseries. Maar wanneer je kijkt naar het aanbod, blijft het aantal Europese series ver achter op de Amerikaanse keuze. Zonde, want er worden zulke mooie series gemaakt door ons en onze buurlanden. Daarom kiezen we ervoor om ons nu te richten op het aanbieden van Europese content. Onze ambitie is om eind volgend jaar onze library gevuld te hebben met een groot aanbod van Europese kwaliteitsseries. In de toekomst willen we steeds meer series exclusief aanbieden, het doel is uiteindelijk om zelf ook series te produceren.”

www.canaldigitaal.nl
www.canalplus.com
www.vivendi.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie