Canal+ koopt SPI International inclusief Film1
21-09-2021 14:49:00 | Door: David de Jong | hits: 3027 | Tags:

Canal+ Group, dat onderdeel is van Vivendi, koopt 70 procent van SPI International. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt. SPI International telt 42 televisiezenders die actief zijn in 6 continenten.

Canal+ Group is in Europa vooral actief met televisizenders, streamin platforms en content in Frankrijk en Polen alsmede Nederland, België en Oost-Europa via M7 Group. 

In Nederland is SPI Interantional actief met onder meer de zenders van Film1 en FilmBox. Ook worden FightBox en DocuBox in Nederland gedistribueerd. In Nederland leidt Jeroen Bergman de Nederlandse operatie. Met de overname is net als Canal Digitaal, Film1 na 17 jaar weer in handen van Canal+ Group.  

Van 1 augustus 1997 tot 31 augustus 2004 was de voorganger van Film1, Canal+ (Canal+ Blauw, Canal+ Rood en Canal+ Geel) in handen van Canal+ Group. Daarna waren eerst Airfield Holding (Airbridge Investments en Greenfield Capital Partners) en later Chellomedia/Liberty Global (UPC) (12 oktober 2005) eigenaren van de zenders, waarbij op  1 februari 2006 de zenders Film1 (en Sport1) gingen heten. Op 21 juli 2015 werd Sony Pictures Television eigenaar van Film1, waarna per 1 augustus SPI International eigenaar werd.  

Loni Farhi en Berk Uziyel, de oprichtende eigenaren van SPI International, blijven het bedrijf leiden en behouden een minderheidsbelang. Canal+ telt 22 miljoen abonnees met als doel 25 miljoen abonnees te behalen in 2025. Canal+ ziet kansen tot synergie van de activiteiten van SPI International en Canal+, vooral in Polen en Oost-Europa waar beide hun merken voeren. M7 Group kent (nog) geen eigen kanalen in Nederland en België, wel is het actief met een on demand-aanbod met onder meer Canal+ Series. Ook Film1 biedt films on demand. Hoeveel geld gemoeid is met de overname is niet bekendgemaakt; voor de overname is toestemming vereist van mededingingsautoriteiten.

www.spiintl.com
www.canalplus.com
www.vivendi.com
www.film1.nl
www.m7group.eu

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie