Cartoon Network Enterprises viert mijlpalen met vernieuwd assortiment en licentiepartners
15-02-2018 11:48:39 | Door: | hits: 1891 | Tags:

Cartoon Network Enterprises biedt in 2018 een vernieuwd assortiment aan voor franchises en series die het hele jaar door mijlpalen vieren. Licentiepartners worden dit jaar geïntroduceerd voor het aankomende twintigjarig jubileum van De Powerpuff Girls van Cartoon Network en jongensactiemerk Ben 10 en van merken zoals Adventure Time, Steven Universe en We Bare Bears. De aankondiging wordt gedaan aan het begin van de North American International Toy Fair, een jaarlijks speelgoedindustrie-evenement in New York, waar een assortiment van de producten wordt getoond aan partners van de merken.

Pete Yoder, Vice President bij Cartoon Network Enterprises voor Noord-Amerika: "We zijn een partnerschap aangegaan met merken om mijlpalen te vieren voor Cartoon Network, waaronder van De Powerpuff Girls, Ben 10, Steven Universe en We Bare Bears. Van LEGO®-bouwsets en Playmates Toysactiefiguren tot vernieuwde verzamelobjecten voor onze merken."

Cartoon Network debuteerde in de Verenigde Staten in 2017 met de vernieuwde animatieserie Ben 10 met in de hoofdrol de vrolijke tienjarige Ben Tennyson. Sinds het debuut heeft de serie goede ratings behaald en stond de speelgoedlijn van partner Playmates Toys consequent in de top drie bij Toys“R”Us in 2017. Ben’s nieuwe Omni-Enhanced™ aliens debuteren in seizoen twee, te zien vanaf maandag 19 februari om 18:50 uur. Ben 10 licentiepartners en uitbreidingen van bestaande samenwerkingen omvatten:

- Speelgoedpartner Playmates Toys. Zij breiden de speelgoedlijn uit in 2018 met een assortiment actiefiguren, Deluxe figuren, op Omnitrix geïnspireerde rollenspellen en meer.
- Rubies. Zij lanceren aankomende herfst een assortiment van Ben 10 verkleedkleding via alle kanalen. Ben 10 Halloweenkostuums en -accessoires zijn vanaf augustus dit jaar verkrijgbaar bij gespecialiseerde Halloween-winkels en online.
- Toy Factory die in maart 2018 een collectie Ben 10 pluche speelgoed introduceert voor verschillende retailers.

De Powerpuff Girls viert haar twintigjarig jubileum in 2018 met een wereldwijde uitrol van afleveringen, evenementen en producten die doorlopen in 2019. Licentiepartner voor De Powerpuff Girls is onder andere:

- The LEGO® Group. Deze brengt twee nieuwe bouwsets uit met Blossom, Bubbles en Buttercup, waarmee kinderen en fans van alle leeftijden de avonturen van de superhelden opnieuw kunnen beleven.

Cartoon Network breidt tevens de licentieprogramma’s uit voor merken als We Bare Bears, Steven Universe en Adventure Time. Partners zijn:

- Monogram Direct; lanceert afgesloten zakjes met We Bare Bears 3D sleutelhangers. Ieder zakje bevat een willekeurige, zeer gedetailleerde 3D-sleutelhanger van de figuren. 
- Tastemakers, LLC; mei 2018 introduceert het Steven Universe Micro Pozers Series 1: het eerste speelgoed in de categorie Tactile Collectibles. Deze verzamelobjecten zijn buigbaar en hebben magnetische handen en voeten.
- Kidrobot; brengt zijn Adventure Time-assortiment uit in april 2018, waaronder Adventure Time Fresh 2 Death Mini Series en een BMO Medium Figure.

www.cartoonnetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie