Champions League naar RTL, Europa League naar Talpa Network
17-12-2020 15:46:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1921 | Tags:

Voetballiefhebbers kunnen vanaf augustus 2021 voor de UEFA Champions League terecht bij RTL. De zender heeft namelijk de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs verworven en wordt daarmee de nieuwe thuisbasis voor alle voetballiefhebbers in Nederland. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zijn de wedstrijden live te volgen bij RTL 7. De rechten liggen voor de komende 3 jaar vast bij RTL.

Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Ad Alliance verzorgt de commerciële exploitatie van onder andere de RTL-zenders. Ton Rozestraten, CCO van Ad Alliance: “We zijn zeer trots dat we met de uitzendrechten van de Champions League nog beter in staat zijn om onze adverteerders in alle relevante doelgroepen te bedienen. Topkwaliteit voetbal biedt een prachtig Umfeld voor topkwaliteit campagnes van adverteerders.”

Talpa Network is erin geslaagd de uitzendrechten van wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League te bemachtigen voor de periode 2021-2024. Hiermee heeft Talpa Network de eerste uitzendkeuze van wedstrijden in de twee Europese voetbaltoernooien voor clubs.

Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: “Dit is heel mooi nieuws. De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen.”

www.rtl.nl
www.adalliance.nl

www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie