Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren Eurovisie Songfestival 2020
05-12-2019 08:15:00 | Door: | hits: 1247 | Tags:

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de twee halve finales en finale van het Eurovisie Songfestival 2020. Dat maken NPO, NOS en AVROTROS bekend. De drie presentatoren openen, vanuit Rotterdam Ahoy, voor zo’n 180 miljoen kijkers de drie liveshows, interviewen de artiesten in de greenroom en leiden de puntentelling.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020: “Met dit presentatietrio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest.”

Chantal Janzen studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ze werd bekend bij het grote publiek als musicalactrice. Ook speelde ze rollen in de films De dominee, Volle maan, Alles is liefde en Het verlangen. Ze presenteerde bij de AVRO onder meer van 2008 tot 2010 het Gouden Televizier-Ring Gala. In 2011 maakte ze de overstap naar RTL, waar ze programma’s als Holland’s Got Talent, Chantals Pyjama Party en The Voice of Holland presenteert. Chantal won onlangs haar vijfde Televizier-Ster voor beste presentatrice.

Sietse Bakker: “Chantal Janzen is één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland. We hebben er heel bewust voor gekozen ons ook open te stellen voor talent van buiten de publieke omroep. Want hoezeer het Eurovisie Songfestival ook verbonden is aan de publieke omroep, het is onze ambitie om Europa het beste van Nederland te laten zien.”

Edsilia Rombley raakte in 1996 bekend bij het grote publiek als winnares van de Soundmixshow. Het jaar erop won ze ook de Europese Soundmixshow. In 1998 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival met Hemel & aarde, waarmee ze een vierde plek behaalde. 

Jan Smit groeide op in Volendam en scoorde zijn eerste hit al op tienjarige leeftijd. In 2005 won hij met zijn reality-programma Gewoon Jan Smit de Gouden Televizier-Ring. Jan Smit maakt deel uit van De Toppers en de Duitstalige formatie KLUBBB3. Sinds 2012 presenteert hij het AVROTROS-programma Beste Zangers, dat in 2017 en 2019 genomineerd was voor een Gouden Televizier-Ring. 

Sietse Bakker: “Jan is toegankelijk, authentiek en houdt z’n hoofd koel tijdens grote live shows – precies de kwaliteiten die we nodig hebben om de presentatie van het Eurovisie Songfestival persoonlijker te maken.”

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Foto: William Rutten

www.songfestival.nl 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie