Chris Woerts: Formule 1 naar NENT Group
18-05-2021 00:09:00 | Door: David de Jong | hits: 1331 | Tags:

De uitzendrechten van de Formule 1 zouden naar NENT Group gaan. Dit meldt de doorgaans goed geïnformeerde consultant Chris Woerts in het televisieprogramma Veronica Inside. NENT Group staat voor Nordic Entertainment Group en is met name in Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen actief met onder meer general entertainment zenders (onder meer TV3), betaaltelevisie (V Sport, V Film en V Series), radio (Rix FM, Star FM, P4) en contentproducties (onder meer NENT Studios en het ook in Nederland actieve Strix Television).

Onder de naam Viaplay is het actief met een streamingplatform in Scandinavië, Polen, Estland, Letland en Litouwen Ziggo Sport heeft samen met voorganger Sport1 sinds 2013 de rechten van de Formule 1 in Nederland. Sinds 2018 is eigenaar VodafoneZiggo actief met de voor alle Ziggo-abonnees zichtbare zender Ziggo Sport. In 2018 werden de rechten verlengd tot en met 2021. VodafoneZiggo bevestigt dat dit het laatste jaar is dat via Ziggo Sport de Formule 1 zal worden uitgezonden. Via Twitter meldt het bedrijf dat de zender 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 heeft uitgezonden. Tegelijkertijd geeft het kabelbedrijf aan dat de tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid zijn dat het voor Ziggo Sport niet mogeljik is om Formule 1 te behouden. VodafoneZiggo heeft overigens in 9 jaar tijd  de tarieven voor klanten ook fors laten stijgen. net zoals het dividend aan de eigenaren Vodafone en Liberty Global.

Onder de naam F1 TV Pro biedt de Formule 1-organisatie zelf als OTT-platform ook de races aan tegen betaling.

Volgens Chris Woerts zouden ook RTL Nederland (10 miljoen euro per jaar), een Turks consortium (15 miljoen per jaar), Amazon en VodafoneZiggo geboden hebben op de rechten. NENT Group zou meer dan 30 miljoen euro per jaar betalen voor de rechten. NENT Group zou bezig zijn meer rechten in Nederland te verwerven voor de opzet van een sportplatform. Later zou meer bekend worden gemaakt over de plannen van NENT Group in Nederland.

De Formule 1 is in handen van Formula One, een organisatie die eigendom is van Liberty Media waar John Malone de belangrijkse aandeelhouder van is. John Malone is ook de belangrijkste aandeelhouder van Liberty Global, dat 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft, waar Ziggo Sport onderdeel van is.

www.nentgroup.com
www.ziggosport.nl
www.vodafoneziggo.nl
www.libertymedia.com
www.formula1.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie