Cinema Delicatessen lanceert streamingplatform CineDeli voor documentaires
15-03-2022 15:22:00 | Door: David de Jong | hits: 841 | Tags:

Cinema Delicatessen is een streamingplatform gestart onder de naam CineDeli. Cinema Delicatessen werkt hiervoor samen met Cultuurticket.nl, een streamingpartner voor de hele culturele sector. Op dit platform staat een selectie van de mooiste documentaires die de filmdistributeur sinds 2004 in de bioscoop heeft uitgebracht.

Op het streamingplatform kan ingehaakt worden op de actualiteit en kunnen de makers documentaires uitbrengen waarvan zij het belangrijk vindt dat ze door het publiek worden gezien. Zo staan op CineDeli ten tijde van de oorlog in Oekraïne, Putins Witnesses, The Event en Maidan op het programma. CineDeli en Cultuurticket.nl doneren de helft van de inkomsten van deze titels aan Giro555.

Waardevolle aanvulling op bioscoopreleases

Naast inhaken op de actualiteit verschaft Cinema Delicatessen zich met CineDeli de mogelijkheid om films langer te laten draaien dan in de bioscoop. Op deze manier kunnen meer mensen de documentaires zien. Hiernaast kan de distributeur documentaires uitbrengen op CineDeli die minder geschikt zijn voor in de bioscoop. CineDeli gaat van start met een selectie van dertig spraakmakende documentaires. Wekelijks worden nieuwe titels aan het menu toegevoegd.

Samenwerking met Cultuurticket.nl

Cultuurticket.nl biedt een streamingplug-in aan waarmee culturele instellingen de baas blijven over hun eigen streams, dit in tegenstelling tot de grote videodiensten van de Big Tech-bedrijveen. Dit was voor Cinema Delicatessen een belangrijke voorwaarde om met Cultuurticket.nl in zee te gaan.

Cinema Delicatessen is een in Amsterdam gevestigde distributeur die documentaires uitbrengt in de bioscoop, op DVD en VOD. In 2004 startte Cinema Delicatessen als eerste distributeur in Nederland met het digitaal uitbrengen van films.

www.cultuurticket.nl
www.cinedeli.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie