Comcast en ViacomCBS lanceren SkyShowtime in 2022 
18-08-2021 15:40:00 | Door: David de Jong | hits: 1771 | Tags:

Comcast en ViacomCBS lanceren in 2022 in meer dan 20 Europese markten gezamenlijk de dienst SkyShowtime. SkyShowtime zal ook in Nederland worden gelanceerd.  De dienst zal in 90 miljoen huishoudens beschikbaar komen en 10.000 uur aan amusement bevatten.

Met de joint venture brengen ViacomCBS en Comcast in feite een gecombineerde internationale versie van Peacock en Paramount+. Peacock is de Amerikaanse streamingdienst van Comcast en dochter NBC Universal, terwijl ViacomCBS bezig was de dienst Paramount+ internationaal uit te rollen. 

Wat de prijzen zullen zijn van SkyShowtime wordt later bekend gemaakt evenals de precieze lanceerdata. Naast Nederland zal de dienst in Spanje, Slovenië, Slowakijke, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Tsjechië, Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Portugal, Roemenië en Servië worden gelanceerd.

SkyShowtime zal content uitzenden van Showtime, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, Universal Pictures, NBC en Peacock, In Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Oostenrijk is Comcast via betaaltelevisieaanbieder Sky al actief met abonnementsdiensten zowel onder het merk Sky als het merk Now. In deze markten zullen zowel Paramount+ als Peacock als afzonderlijke merken worden gelanceerd bij Sky. Net als Showtime, is Paramount een film(televisie)merk van ViacomCBS. In markten als Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland waar Paramount+ al bestaat, zal Paramount+ opgaan in SkyShowtime.

Raffaele Annecchino, President & Chief Executive Officer van ViacomCBS Networks International: "Met  de lancering van SkyShowtime zijn we goed gepositioneerd om onze wereldwijde contentmachine te gebruiken om een aantrekkelijk streamingaanbod aan te bieden. Die zal snel en op schaal zijn met een slmme strategisch gefaseerde investering. Deze aankondiging is aanvullend op ons recent aangekondigde partnership met Sky in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland. SkyShowtime geeft ons grote kansen om onze marktexpansie te versnellen en een leidende positie te verwerven op het vlak van SVOD in Europa". 
 
Dana Strong, Group Chief Executive Sky: "Onze streamingdienst SkyShowtime zal het beste combineren uit de Verenigde Staten en Europa met iconische merken en wereldklasse-amusement voor miljoenen consumenten in meer dan 20 markten in Europa. In navolging van de komst van Peacock bij Sky, geeft deze samenwerking op een innovatieve wijze aan hoe snel internationaal opgeschaald kan worden en hoe we content over heel Europa tot waarde kunnen maken. Daarbij drijven we op de kracht van de ongelooflijke programmering van NBC Universal, Sky en ViacomCBS, gevoed door de platformtechnologie van Peacock. SkyShowtime zal een echt aantrekkelijke lineup bevatten voor de gehele familie met sterke merken die herkenbaar zijn door al deze regio's." 
  
Tot nu toe ontbraken voor Nederland aankondigingen van VOD-diensten van ViacomCBS en Comcast (NBC Universal). Naast Paramount+ is ViacomCBS ook actief in een aantal markten met de reclamegefinancierde dienst Pluto TV.

www.skygroup.sky
www.comcast.com
www.viacomcbs.com
www.viacomcbsemeaa.com
www.viacomcbs-solutions.nl

www.paramountplus.com
www.peacock.com
www.nbcuniversal.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie